КЪСНА ДРАМА В ДОХА: Фирмино прати Ливърпул на финал на Световното с гол в 91-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" спечелиха трудно срещу Монтерей, ще спорят с Фламенго за трофея

КЪСНА ДРАМА В ДОХА: Фирмино прати Ливърпул на финал на Световното с гол в 91-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул измъкна трудна победа срещу Монтерей в полуфинален мач от Световното клубно първенство. "Червените" спечелиха с 2:1 на "Халифа Интернешънъл Стейдиъм" в Доха. Победното попадение вкара Роберто Фирмино в 91-ата минута. Преди това Наби Кейта откри резултата, а Рожерио Фунес Мори изравни. 
 
"Червените" ще се изправят във финала срещу бразилския Фламенго.
 
Сериозни проблеми в защита имаше да решава Юрген Клоп. Вирджил ван Дайк пропусна двубоя, тъй като е болен. Деян Ловрен и Жоел Матип не пътуваха за Катар заради контузии. Затова в ролята на централен бранител беше преквалифициран Джордан Хендерсън. Той си партнираше с Джо Гомес. Джеймс Милнър пък стартира като десен бек. Трент Александър-Арнолс, Фирмино и Мане пък останаха резерви. В нападение за Ливърпул започнаха Джердан Шакири, Дивок Ориги и Мохамед Салах. 
 
 
 
Ливърпул откри при първото си възможност в мача. в 12-ата минута Мохамед Салах пусна гениален пас към Наби Кейта, който се озова сам срещу вратаря и стреля покрай него, за да прати топката в мрежата.  
 
Само две по-късно Монтерей изравни. След разбъркване в наказателното поле на англичаните топката достигна до Галярдо. Неговият шут  беше отразен от Алисон. Той обаче беше безпомощен при добавката на Рожерио Фунес Мори - 1:1.
 
 
В 23-ата нов вълшебен пас  на Салах изведе Милнър на голова позиция. Халфът на Ливърпул обаче не успя да преодолее вратаря на съперника Бароверо. В 27-ата Пабон пробва да изненада Алисон с удар извън наказателното поле. Бразилецът обаче се намеси блестящо и не позволи на съперника да стигне до обрат още преди да е изтекъл половин час от мача. Десет след това Пабон проби и опита подаване към Фунес Мори, но Алисон закачи топката с върха на пръстите така, че тя да не попадне в краката на голмайстора. 
 
Кейта можеше да отбележи втори гол в 42-ата минута. Той получи извеждащо подаване от Окслейд-Чембърлейн и тръгна да финтира вратаря, но без успех. Бароверо измъкна топката от краката му и спаси тима си от попадение.
 
 
 
Пет минути след почивката Алисон отново трябваше да се намесва след добро изпълнение на пряк свободен удар от Пабон. В 58-ата Кейта за трети път в мача се озова сам срещу Бароверо, но не успява да преодолее вратаря на мексиканците. Няколко минути след това Ориги вкара, но попадението правилно беше отменено заради засада. Последва разбъркване в наказателното поле не Ливърпул, което завърши с неточен удар на Пабон. 
 
В 73-ата минута Ориги направи чудовищен пропуск, след като от близо не успя да вкара в опразнения ъгъл на противниковата врата. В първата минута на добавеното време Фирмино измъкна победата за Ливърпул. Арнолд намери бразилецът в малкото наказателно поле и той прати топката във вратата. 
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
МОНТЕРЕЙ: Бароверо, Монтес, Санчес, Фунес Мори, Пабон, Ваньони, Ортис, Галярдо, Писаро, Родригес, Медина
 
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Милнър, Гомес, Хендерсън, Робертсън, Лалана, Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Шакири, Салах, Ориги
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки