КЪСНА ДРАМА В ДОХА: Фирмино прати Ливърпул на финал на Световното с гол в 91-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" спечелиха трудно срещу Монтерей, ще спорят с Фламенго за трофея

КЪСНА ДРАМА В ДОХА: Фирмино прати Ливърпул на финал на Световното с гол в 91-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул измъкна трудна победа срещу Монтерей в полуфинален мач от Световното клубно първенство. "Червените" спечелиха с 2:1 на "Халифа Интернешънъл Стейдиъм" в Доха. Победното попадение вкара Роберто Фирмино в 91-ата минута. Преди това Наби Кейта откри резултата, а Рожерио Фунес Мори изравни. 
 
"Червените" ще се изправят във финала срещу бразилския Фламенго.
 
Сериозни проблеми в защита имаше да решава Юрген Клоп. Вирджил ван Дайк пропусна двубоя, тъй като е болен. Деян Ловрен и Жоел Матип не пътуваха за Катар заради контузии. Затова в ролята на централен бранител беше преквалифициран Джордан Хендерсън. Той си партнираше с Джо Гомес. Джеймс Милнър пък стартира като десен бек. Трент Александър-Арнолс, Фирмино и Мане пък останаха резерви. В нападение за Ливърпул започнаха Джердан Шакири, Дивок Ориги и Мохамед Салах. 
 
 
 
Ливърпул откри при първото си възможност в мача. в 12-ата минута Мохамед Салах пусна гениален пас към Наби Кейта, който се озова сам срещу вратаря и стреля покрай него, за да прати топката в мрежата.  
 
Само две по-късно Монтерей изравни. След разбъркване в наказателното поле на англичаните топката достигна до Галярдо. Неговият шут  беше отразен от Алисон. Той обаче беше безпомощен при добавката на Рожерио Фунес Мори - 1:1.
 
 
В 23-ата нов вълшебен пас  на Салах изведе Милнър на голова позиция. Халфът на Ливърпул обаче не успя да преодолее вратаря на съперника Бароверо. В 27-ата Пабон пробва да изненада Алисон с удар извън наказателното поле. Бразилецът обаче се намеси блестящо и не позволи на съперника да стигне до обрат още преди да е изтекъл половин час от мача. Десет след това Пабон проби и опита подаване към Фунес Мори, но Алисон закачи топката с върха на пръстите така, че тя да не попадне в краката на голмайстора. 
 
Кейта можеше да отбележи втори гол в 42-ата минута. Той получи извеждащо подаване от Окслейд-Чембърлейн и тръгна да финтира вратаря, но без успех. Бароверо измъкна топката от краката му и спаси тима си от попадение.
 
 
 
Пет минути след почивката Алисон отново трябваше да се намесва след добро изпълнение на пряк свободен удар от Пабон. В 58-ата Кейта за трети път в мача се озова сам срещу Бароверо, но не успява да преодолее вратаря на мексиканците. Няколко минути след това Ориги вкара, но попадението правилно беше отменено заради засада. Последва разбъркване в наказателното поле не Ливърпул, което завърши с неточен удар на Пабон. 
 
В 73-ата минута Ориги направи чудовищен пропуск, след като от близо не успя да вкара в опразнения ъгъл на противниковата врата. В първата минута на добавеното време Фирмино измъкна победата за Ливърпул. Арнолд намери бразилецът в малкото наказателно поле и той прати топката във вратата. 
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
МОНТЕРЕЙ: Бароверо, Монтес, Санчес, Фунес Мори, Пабон, Ваньони, Ортис, Галярдо, Писаро, Родригес, Медина
 
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Милнър, Гомес, Хендерсън, Робертсън, Лалана, Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Шакири, Салах, Ориги
 
Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

Лукаку може да остане в Рома, но само с нов наем

Челси обмисля варианта да остави белгиеца за още 12 месеца на "Олимпико"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки