"ЧЕРВЕНА РАДОСТ"! Ливърпул е на световния връх (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фирмино донесе голямата радост с гол в продълженията срещу Фламенго

"ЧЕРВЕНА РАДОСТ"! Ливърпул е на световния връх (СНИМКИ+ВИДЕО)

Носителят на Шампионската лига за миналия сезон Ливърпул е новият световен господар в клубния футбол! След двучасова жестока битка в Доха "мърсисайдци" победиха с минималното 1:0 първенеца на Южна Америка Фламенго. 

Златното попадение падна в началото на продълженията, когато бразилецът Роберто Фирмино отне шансовете за триумф от сънародниците си и донесе радостта на Юрген Клоп и компания.

Мачът започна активно за англичаните и след само 42 секунди игра дълъг пас намери Фирмино зад гърба на защитата, но бразилецът стреля много неточно от няколко метра! Малко по-късно отново дълго подаване изостри нападение на англичаните, като този път Мохамед Салах напредна, но бе спрян. Той все пак върна към връхлитащия Кейта, но халфът прати топката високо над целта.

Около 15-та минута главният арбитър на два пъти трябваше да предупреждава футболисти на Ливърпул да играят по-малко агресивно. В 26-та минута Енрике за пореден път застраши защитата на Ливърпул, като бе намерен с дълго подаване, но ударът му мина покрай целта. 

До края на полувремето интересните ситуации липсваха, като за изненада на всички зрители двата тима не показваха впечатляващ футбол. Точно преди почивката Садио Мане получи жълт картон след като влезе в конфронтация с Рафиня.

Веднага след почивката се откри отличен шанс пред Ливърпул, но удар на Фирмино от около 12 метра срещна страничната греда на Фламенго! Веднага след това Александър-Арнолд намери Салах в наказателното поле, но египтянинът нямаше пространство да насочи добре удара си. 

В 53-та минута дойде и първата по-сериозна възможност пред Фламенго за втората част. Габриел Барбоса получи извън наказателното поле и веднага стреля, но Алисон показа страхотен рефлекс и изби. 

В 74-та минута Ливърпул получи сериозен удар, след като Алекс Окслейд-Чембърлейн получи сериозна контузия в дясното коляно, която не му позволи да остане на терена и на негово място влезе Адам Лалана. 

Десет минути преди края Салах получи в наказателното поле, но ударът му беше блокиран с тяло от Арау. В 86-та Хендерсън беше изключително близо до гола, но ударът му от дистанция беше избит с една ръка от Диего Алвес!

Така се стигна до първата минута на добавеното време, когато Садио Мане беше изведен сам срещу вратаря, но Рафиня влезе малко по-остро в краката му. Главният съдия веднага посочи бялата точка, след като нарушението стана на границата, но беше привикан да прегледа ситуацията на монитора за ВАР. Там след близо две минути консултации Ал Джасим отмени решението си!

Първото продължение започна малко по-активно за Фламенго, но в 98-та минута се стигна до гола за Ливърпул. Мохамед Салах намери с дълго подаване Мане, който успя да изведе Фирмино, който с едно движение прати Кайо и Диего Алвес на земята, след което с премерен изстрел отбеляза за 1:0.

Веднага след това Салах бе близо до ново попадение за англичаните, но ударът му в далечния ъгъл беше спасен от Алвес. В следващите минути вместо Фламенго да се втурне в атака Ливърпул успя да контролира играта и дори да погледне на няколко пъти към вратата на Алвес. 

Във второто продължение Фламенго хвърлиха всички сили, за да се доберат до равенството и да вкарат финала в дузпи, но защитата в червено беше непробиваема в следващите 15 минути. В самия край имаше отличен шанс за Фламенго да изравни, но ударът на Барбоса излетя много високо. 

Така "мърсисайдци" се поздравиха с първия си трофей от тази надпревара от втория си опит, след като през 2005г. бяха спрени на финала от друг бразилски тим - Сао Паоло. 

Стартови състави:

ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон, 66. Александър-Арнолд, 12. Гомес, 4. Ван Дайк, 26. Робертсън, 14. Хендерсън, 8. Кейта, 15. Окслейд-Чембълрейн, 10. Мане, 11. Салах, 9. Фирмино
 
ФЛАМЕНГО: 1. Диего Алвес, 3. Родриго Кайо, 4. Мари, 5. Вилиан Арау, 7. Евертон Рибейро, 8. Жерсон,  9. Габриел Барбоса, 13. Рафиня, 14. Де Араскаета, 16. Филипе Луис, 27. Бруно Енрике

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки