ОФИЦИАЛНО: Развалиха концесията на стадион „Христо Ботев"

Запознайте се с подробностите

ОФИЦИАЛНО: Развалиха концесията на стадион „Христо Ботев"

Концесията на стадион "Христо Ботев" бе прекратена с решение на Общинския съвет в Пловдив. Това стана факт след близо едночасов дебат.

За предложението на кмета Здравко Димитров гласуваха 37 съветници, 1 беше против, а 8 се въздържаха, информира "Марица". Така се отваря голяма врата към завършването на "Колежа" с помощта на държавно финансиране.

От Клуба на феновете на Локомотив (Пловдив) заявиха, че ще сезират прокуратурата и Сметната палата.

Запалянковците, които се бяха събрали пред сградата на Общината, са възмутени, че концесията се прекратява по взаимно съгласие, а не по вина на концесионера, в резултат на което Общината губи над 1,5 млн. лева неустойки по договора и дължимите гаранции.

Привържениците на "черно-белите" напомниха, че стадион "Пловдив" се руши с години, а Общината не обръща внимание и на стадионите на Спартак и Марица.

Ботев (Пловдив) не е плащал концесионно възнаграждение за 2016, 2017, 2018 и 2019 година, което е с общ размер 289 354,65 лева, както и лихва за забава 34 687,52 лева, пояснява "Plovdiv24". При развалянето на сделката концесионната гаранция от 482 000 лева ще се прихване от общината срещу дължимите концесионни възнаграждения и лихви.

Инвестиционният проект и направените до момента инвестиции остават в полза на Община Пловдив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки