Букарев: В нашите среди е пълно с нереализирани хора, които гледат да те очернят

"Няма какво да се лъжем, Витоша не е най-привлекателното място на света"

Букарев: В нашите среди е пълно с нереализирани хора, които гледат да те очернят

Новият треньор на Витоша Бистрица Асен Букарев даде интервю пред Дарик радио и dsport.bg, в което коментира новия си ангажимент. До този момент специалистът бе асистент на Славиша Стоянович в Латвия и специално благодари на сърбина за подадената ръка в последните месеци.


"Искам да благодаря на президента на Витоша за поканата, която получих. За мен е гордост да работя в клуб от Първа лига, в частност Витоша. Ще дам 100% от себе си и енергията си, за да помогна на отбора да остане в Първа лига, въпреки минималната възможност", обяви Букарев.
 
Тази задача е доста тежка. Докато има математически шанс ли ще се опитате, защото изоставането е голямо?
 
Да, ние ще дадем най-доброто от себе си. Ще се борим до последната възможност и мисля, че има шанс да се получи. Състоянието е незавидно в момента, но е лесно да се работи в Лудогорец и водещите отбори. Казвам го с голяма ирония, защото и там не е лесно. В момента Витоша се нуждае от характери, които да дадат най-доброто от себе си, за да успеем и да отлепим от дъното.

Събрахте интересен екип. С Валентин Захариев сте работили и преди, а Даниел Пеев е млад и пресен треньор. Това ли са хората, с които окончателно ще работите?
 
Това са плюс още един човек, който ще се присъедини на по-късен етап. Не мога да ви съобщя неговото име, защото все още е ангажиран на друго място. Вальо Захариев е един от най-добрите треньори на вратари. Той е с огромен опит. Работил е в Левски и Славия. Даниел Пеев не е неопитен, макар и да е пресен треньор, както се изразихте. Той не е млад и зелен, защото има достатъчно опит. Бяхме съотборници в Левски, макар и за кратко време. Познаваме се отлично. Имаме си доверие в екипа и смятам, че ще свършим добра работа.
 
Ще привличате ли много нови футболисти, защото задачата няма да е лесна?
 
Зависи от много неща. Ще привлечем толкова колкото са нужни. Ще го коментираме в близките дни. Зависи и от желанието на футболистите, защото няма какво да се лъжем, Витоша не е най-привлекателното място на света или поне в Първа лига. Ще има разговори с футболисти, а някои може и да напуснат отбора. Тези разговори ще се водят и тепърва трябва да се изясняват.
 
Не може да обявите някой сигурен нов във Витоша?
 
Сто процента няма ново име в отбора.
 
Имаше ли други опции, за да продължите кариерата си? До този момент бяхте част от щаба на Славиша Стоянович в Латвия.
 
Искам да благодаря на Славиша за възможността да работим заедно. Той е един прекрасен треньори и още по-прекрасен човек. Завинаги оставаме приятели. Пожелавам му успех, дали в Латвия или на друго място. Тук-там се и написаха, че имаше интерес и разговори с Пирин и Локомотив София. Отново искам да благодаря на ръководствата и на двата клуба за поканите. Не се стигна до контракти, в което няма нищо лошо. Пожелавам успех на Иван Василев и Ива Уорън. Надявам се Пирин да се върне за своята 100-годишнина в Първа лига, а Локомотив София, който е с голяма история и традиции също заслужава по-добра съдба.
 
Финансови ли бяха причините да не подпишете с Пирин или Локомотив София, защото се появиха такива информации за столичния клуб?
 
Естествено, че се появиха информации, защото кой чул недочул. Не са финансови причините, защото парите не са най-важното нещо в тоя живот. Други са причините. Просто различни виждания за различни неща. Още веднъж благодаря на Иван Василев и Ива Уорън за поканата. В нашите среди е пълно с нереализирали се хора, които седят по кафенетата и гледат как да очернят някой и да го коментират. Тиражират се всякакви клюки. Не са това причините.
 
Във времето работихте като треньор, скаут, директор, помощник треньор това ли е нещото, което най-много ви допада във футбола?
 
Така се случиха някои неща по стечение на обстоятелствата. Никога не ми е било цел да бъда скаут, нито директор. В Левски се случи по стечение на обстоятелствата. Най-важното е, че обичам футбола. Това е моят живот до момента. Искам да съм във футбола и да работят сам за себе си с един страхотен екип. Винаги съм искал да съм близо и във футбола.
НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки