Попов: Доволен съм, трябва да повярвам още малко в себе си

Скиорът ни стана първият българин, спечелил точки на "Куонингсбергли"

Попов: Доволен съм, трябва да повярвам още малко в себе си

 Алберт Попов коментира 13-ата си позиция в Аделбоден за Световната купа. Българинът стана първият ни алпиец, спечелил точки в тази дисциплина на пистата "Куонингсбергли".

"Много съм доволен специално от втория си резултат. Вратите на втория манш бяха на по-къси разстояния, беше точно моето трасе и направих страхотно спускане. Програмата е много тежка. Или караме ски, или пътуваме. Още не съм имал почивен ден през януари. Тежка е, но в крайна сметка всички излизат на старта и всеки се старае да покаже най-доброто от себе си. Стискаме зъби и продължаваме напред."

"Искам да направя два силни манша и да мога да се придвижа възможно най-напред. Вече събрах увереност и карането ми е на ниво. Просто трябва да повярвам още малко в себе си, да пусна ските, и ще стане", заяви Попов.

"Във Венген е доста подходящо за мен. За жалост миналия сезон изхвърчах на десетата врата и нямах шанс да покарам до финала. Но определено е трасе като за мен - тежко, стръмно, ледено, и мисля, че ще имам добро класиране", каза Попов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки