С ТРИ ГОЛА ЗА ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ: Ювентус разби Рома и е на полуфинал за Купата (ВИДЕО)

Шампионите спечелиха десето поредно домакинство срещу "вълците"

С ТРИ ГОЛА ЗА ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ: Ювентус разби Рома и е на полуфинал за Купата (ВИДЕО)
Ювентус спечели с 3:1 срещу Рома на "Алианц Стейдиъм" в Торино и се класира за полуфиналите от турнира за Купата на Италия. Шампионите решиха мача още до почивката. Те вкараха три гола през първото полувреме, разписаха се Роналдо, Бетанкур и Бонучи. Рома намали в началото на втората част, когато Джиджи Буфон си отбеляза автогол. "Вълците" обаче нямах сили за нещо повече и записаха десета поредна загуба като гости на Ювентус. Преди 10 дни Роналдо и компания спечелиха с 2:1 на "Олимпико" за първенство.
 
Първата опасност в днешния мач беше пред вратата на шампионите. В 20-ата минута Флоренци центрира към Джъстин Клуйверт, чийто изстрел обаче мина встрани от вратата. Шест след това Игуаин подаде към Роналдо, който нахлу в наказателното поле и с удар по земя вкара за 1:0. Попадението даде импулс в играта на "бианконерите" и те продължиха на създават опасности пред вратата на съперника.
 
В 38-ата минута Родриго Бентанкур стреля в долния ляв ъгъл, топката се удари в гредата и влезе за 2:0. Последна опасен изстрел на Коста, който обаче беше спасен от Пау Лопес. В добавеното време Бонучи засече центриране от фаул с глава - 3:1. Гостите имаха претенции за засада, но дори не се стигна до намесата на ВАР.
 
Пет минути след подновяването на играта Игуаин бе близо до четвърто попадение, но удари напречната греда. Малко след това Ченгиз Юндер също разтресе напречната греда с топовен шут, топката тупна на голлинията, а Буфон я прати в собствената си врата. Стражът обаче се реваншира в 56-ата минута, когато с крак спря изстрел на останалия сам срещу него Флоренци. 
 
В 63-ата Лопес парира удар на Игуаин от близо. До края шут на Роналдо мина покрай вратата.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЮВЕНТУС: Буфон, Данило, Бонучи, Ругани, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио, Коста, Игуаин, Роналдо
 
РОМА: Лопес, Флоренци, Манчини, Смолинг, Коларов, Диавара, Кристанте, Юндер, Пелегрини, Клуйверт, Калинич

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки