Рома и Лацио не излъчиха победител в дербито на Вечния град (ВИДЕО)

Вратарски грешки белязаха двубоя на "Олимпико", завършил 1:1

Рома и Лацио не излъчиха победител в дербито на Вечния град (ВИДЕО)

Рома и Лацио не излъчиха победител в 190-ото „Дерби дела Капитале“. Двата тима си размениха по едно попадение за крайното 1:1, като основни виновници при головете бяха вратарите. В 26-ата Стракоша се намеси неубедително при попадението на Един Джеко, а в 34-ата колегата му на вратата на Рома Пао Лопес допусна фрапантна грешка, която доведе до изравняване на резултата на „Олимпико“. След равенството Лацио е на трето място с 46 точки, Рома остава четвърти с 39.

В 13-ата минута на двубоя домакините изпълниха фаул, Смолинг отклони с глава в наказателното поле, топката стигна до Кристанте, който пробва силен удар от линията на наказателното поле, но Луис Филипе отклони с тяло.

В 26-ата „вълците“ откриха резултата. Кристанте центрира в пеналта, Джеко скочи и с гръб към вратата отклони с глава, вратарят Стракоша бе тръгнал да избива, но така и не успя да играе с топката, която влетя в мрежата зад него.

Минута по-късно Юндер бе на стрелкова позицжия, но бранител изби, след което Джеко пробва от малък ъгъл да удвои, но Раду се намеси в последния момент и изби в корнер.

Лацио стигна до куриозен изрванителен гол в 34-ата. При центриране от корнер Сантон игра с глава на далечната греда, топката обаче тръгна да пада към вратата, а стражът Пау Лопес игра нескопосано с нея и насочи към вратата. Последва опит за изчистване на Лопес, който се сблъска със Смолиг, кълбото попадна в Ачерби, който от няколко метра вкара за 1:1.

Малко преди края на първа част Пелегрини отправи страхотен далечен удар по посока вратата на гостите, но топката се отби в левия страничен стълб.

След почивката „вълците“ имаха повече възможности да поведат в резултата, но пропуски на Джеко и добри вратарски изяви запазиха равенствтото непроменено.

В 48-ата Верету стреля покрай вратата, а две по-късно Патрик и Клуиверт се сблъскаха в пеналта на Лацио, за което реферът свири дузпа, но след преглеждане на видеоповторение отмени отсъждането си.

В 69-ата Джеко не успя да преодолее Стракоша, а в 80-ата нападателят на домакините отново не показа достатъчна точност.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки