В ТУРЦИЯ: ЦСКА 1948 помете Арда в контрола

Вижте подробности

В ТУРЦИЯ: ЦСКА 1948 помете Арда в контрола

Втородивизионният ЦСКА 1948 разби с 3:0 елитния Арда в контрола играна в Турция. Това е втори успех за „армейците“, които преди това записаха и изразителното 4:0 над дубъла на Зенит.

За тима от Кърджали пък днешната контрола бе трета и общо втора загуба. Преди днешния спаринг футболистите на Стамен Белчев отстъпиха с 0:4 на ФК Прищина. Арда записа по време на подготвителния си лагер и успех с 3:2 над Динамо Тбилиси.

Двубоят е наблюдаван от националния селекционер Георги Дерменджиев, наставникът на Локомотив (Пд) Бруно Акрапович и спортният директор на "смърфовете" Георги Иванов - Гонзо.

В 7-ата минута опасна контраатака на Арда можеше да завърши с гол, но Спас Делев направи сериозен пропуск на празна врата след подаване на Александър Георгиев.

В 9-ата минута Андон Гущеров откри резултата след подаване на Сашо Александров. Голмайсторът на “червените” се възползва от прекрасно подаване на Алвеша зад гърба на защитата и без да се поколебае, прати топката във вратата. В следващите минути футболистите на Стамен Белчев бяха по-активни но не успяваха да се възползват от своето преимущество.

В 35-ата минута Иван Коконов напусна терена заради травма. Мястото му в игра зае Румен Руменов. Три минути по-късно удар на Румян Ховсепян срещна тялото на защитник в червено. В 50-ата минута Наумов се намеси блестящо при удар с глава на Ради Василев. Младият страж успя да опази мрежата си суха с една ръка. ЦСКА 1948 отговори с опасен шут на Денислав Алексанров, който Иван Караджов успя да парира. В 55-ата минута удар на Дани Младенов бе блокиран от защитник на Арда на голлинията.

В 63-ата минута Светослав Ковачев не успя да достигне топката при разбъркване в наказателното поле. Само 60-секунди по-късно ЦСКА 1948 стигна до нов гол, дело на Даниел Младенов. Новото попълнение засече добро центриране от Денислав Александров, а комбинацията между двамата напомни на едно от попаденията на "червените" в мача с дубъла на Зенит. В 72-ата минута Андон Гущеров направи резултата класически. Центриране в наказателното поле бе отклонено с глава от Борис Тютюков, а Гущеров бе оставен напълно свободен от защитата на Арда и не сбърка от два метра до голлинията, оформяйки крайния резултат.

Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Цунами не тренира с Левски 24 часа преди дербито

Костов спокоен за състоянието на бранителя

Капитанът на Славия аут за "Герена"

Загорчич обяви групата за мача с Левски

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки