Левски вкара четири срещу младежите на Узбекистан за трета победа в контролите (ВИДЕО)

"Сините" отбелязаха всички попадения преди почивката

Левски вкара четири срещу младежите на Узбекистан за трета победа в контролите (ВИДЕО)

Левски победи с категоричното 4:1 националния отбор на Узбекистан до 19 години в поредната си контролна среща от подготвителния си лагер в Турция. 

Всички попадения за "сините" паднаха през първото полувреме, а съперникът им върна един гол малко след почивката. 

Възпитаниците на Хубчев, които играеха с черен екип, започнаха много активно и създадоха няколко положения. В 4-ата минута Мартин Петков даде аванс на българите с хубав удар в долния десен ъгъл. Интересното е, че това са първи минути за юношеския национал в тази подготовка на "сините".

Левски все пак стигна до втори гол в 35-ата минута, когато Димитров насочи технично топката в далечния ъгъл след подаване на Мохамед. Този гол пречупи младите узбекистнаци и левскарите започнаха да стигат до голови положения с още по-голяма лекота, а до почивката паднаха още два гола в полза на Левски.

Първо Насиру Мохамед се разписа в 40-ата минута, а две минути след него и най-младият в тима на Хубчев Марин Петков вкара дебютното си попадение за първия тим след подаване на Мартин Петков. Роденият през 2003 година талант играе зад нападателя и сам срещу вратаря се разписа технично с левия крак.

Узбекистанците имаха две възможности след старта на втората част, но и в двата случая не уцелиха рамката на вратата пазена от Иванов. Стражът със сетни усилия изби в корнер удар от фаул на Ялодивинов в 51-ата минута.

Малко след това в 54-ата минута Иванов сбърка и трябваше да вади топката от мрежата. Младият вратар тръгна да финтира Хашимов, който му отне топката, падна на земята, но въпреки това реализира. Играчите на Хубчев явно подцениха противника, като не успяваха да задържат топката, допускаха елементарни грешки в защита.

Гол на Спиерингс бе отменен поради засада в 84-ата минута, а след това нидерландецът получи жълт картон, след като се сдърпа с играч на противника и последва меле.

Както е известно, 26-кратните шампиони записаха две победи в първите си две контроли на турска земя. В дебютния си мач за годината Левски надви с 3:2 арменския Пюник, а миналата събота "сините" спечелиха най-престижната си проверка срещу Рапид (Виена) с 2:1 .

Интересното е, че играчите на Хубчев стигнаха до победите след обрати в последните минути, като и в двата мача губеха до 78-ата минута. Срещу Пюник с 1:2, а срещу австрийците с 0:1.


Съставът на Левски: 12. П. Иванов, 26. Лозев, 70. Райнов, 31. К. Илиев, 6. Найденов, 77. Юруков, 14. Нашименто, 88. Марин Петков, 18. Насиру, 11. Димитров, 79. Мартин Петков
------------------------------------------------------------------------------
90 - Последен съдийски сигнал, Левски спечели контролата си с 4:1

76 - Левски определено свали темпото през втората част и съперникът им има много повече шансове за гол. Въпреки това отбраната на "сините" не допуска ново попадение.

54 - Узбекистан връщат едно попадение, след като стражът на Левски Петър Иванов допусна сериозна грешка в наказателното си поле и Хашимов се пребори за топката преди да я прати в мрежата

46 - Начало на втората част!

45 - Край на първото полувреме!

42 - 4:0 за Левски! Атака през центъра позволи на Мартин Петков да изведе сам срещу вратаря 16-годишния Марин Петков, който реализира за четвърти път!

40 - 3:0 за Левски! Насиру Мохамед завърши сам поредната "синята" атака към вратата на узбеките!

33 - 2:0 за Левски! Здравко Димитров се възползва от центриране по земя от десния фланг и с техничен удар в обратния ъгъл на вратата, покачи резултата!

30 - Левски имаше шанс да удвои резултата на няколко пъти, но Нашименто на два пъти и Насиру Мохамед не успяха да се възползват от открилите се пред тях възможности.

15 - След попадението узбеките взеха инициативата, а в 13-ата минута в рамките на няколко секунди имаха две възможности за гол след груби грешки в защитата на Левски, които обаче не завършиха с гол във вратата на Петър Иванов.

5 - 1:0 за Левски! Мартин Петков открива резултата с фронтален удар от линията на наказателното поле!

1 - Начало на проверката!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки