ИЗВЪНРЕДНО: Коронавирусът в Китай провали голяма сделка на Мъри Стоилов

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Коронавирусът в Китай провали голяма сделка на Мъри Стоилов

Най-успешният български треньор през ХХI век Станимир Стоилов се е разминал със спираща дъха оферта. Мъри е трябвало да пътува преди една седмица за Китай, за да преговаря на място с местен футболен клуб. Ужасяващият коронавирус обаче е спрял визитата на спеца в най-многолюдната страна в света.

"Стоилов беше уточнил почти всичко. Оставаха някои детайли. Китайците му резервираха билет. Само след няколко дни обаче епидемията достигна кризисната си точка. Поради тази причина той нямаше как да се качи на самолета и да потегли. Няма значение кой е отборът. Неприятното е, че Мъри се размина с прекрасна оферта. Ставаше въпрос за 2,5 милиона долара годишна заплата", разкриха пред Блиц близки до Станимир Стоилов.

В момента има пауза в китайското първенство. Новият сезон трябва да стартира на 22 февруари.

Миналата година Станимир Стоилов отново се размина с китайски клуб. През април той беше на крачка от договор с Гуанджоу.

Причината за тогавашния провал, разбира се, не беше епидемия, причинена от вирус. Ръководството на китайския тим се отметна и реши в последния момент да остави на поста треньора Драган Стойкович. Пикси остана на поста, но интересното е, че съвсем скоро - в края на януари 2020 година, той е напуснал Гуанджоу.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки