Беласица победи Банско с 3:1

Дебют за домакините направи 18 годишния бразилец Дауте Перейра, а за гостите – Петко Петков

Беласица победи Банско с 3:1

На терена с изкуствено покритие в град Петрич се проведе контролния мач между отборите на Беласица и тима от Банско. Течеше 4-та минута, когато Ели Маркес насочи топката към Живко Димитров, той я отклони към Жустино Мендес и резултата бе открит – 1:0. Три минути по-късно Ели Маркес с диагонален шут насочи кълбото към Живко Димитров, последва остро подаване в наказателното поле на гостите, но нямаше кой от домакините да отклони кълбото. На два пъти Петко Петков/новото попълнение на Банско/ не успя отблизо да огорчи вратаря на Беласица Захари Димитров в 31-ва минута, а в 33-та минута Павел Головодов  го изведе и насочената топка профуча отляво на вратата на Захари Димитров. В 41-ва минута неуморимия по десния фланг Живко Димитров след комбинация с Мохамед Потчи насочи топката в близост до вратата на Абдиков, но двама от Беласица се разминаха с кълбото. В края на първата част Иван Марчев бе спрян пред наказателното поле на гостите и фаула , изпълнен от Марти Таушанов, не донесе ново попадение.

След почивката в двата отбора бяха извършени по няколко смени. Атанас Карачоров внесе острота с действията си по десния фланг и много често се озоваваше пред наказателното поле на гостите. В 56-та минута Венцислав Маламов при поредна атака на домакините успя да огорчи вратаря на Банско за 2:0. В 66-та минута Ангел Маджиров от фаул разтресе лявата странична греда зад вратаря Захари Димитров, връщайки се Костадин Слаев я насочи , но в ъгъла, в който се намираше и стража на Беласица. Петко Петков и Костадин Слаев отблизо не успяха по веднъж да излъжат вратаря на Беласица. В 69-та минута Костадин Слаев от отбора на гостите се понесе на скорост с топката по левия фланг и с плътен силен шут ниско по земята изпрати топката на сантиметри от далечния ъгъл на вратаря Захари Димитров. Две минути по-късно Илия Карапетров след атака по десния фланг навлезе в наказателното поле на домакините и от 5 метра не успя срещу вратаря Захари Димитров. Най-красивия гол в срещата бе отбелязан в 75-та минута за отбора на Беласица. Тогава отлично играещият в този мач Александър Смилков открадна топката в средата на терена от Илия Карапетров, напредна на
скорост и от движение от около 15-16 метра с инженерна точност изпрати кълбото в близост до гредата отдясно на  вратаря Юсеф за 3:0. При ответна атака Атанас Карачоров пробяга с кълбото около 23-24 метра ,достигна до наказателното поле на гостите, стреля от движение, но Юсеф не допусна попадение зад себе си. По един пропуск по-късно направиха Петко Петков за гостите и Димитър Стоев за Беласица. Почетното попадение за отбора на Банско отбеляза Костадин Слаев в 84-та минута.

В този мач дебют за отбора на Беласица направи 18 годишния бразилец Дауте Перейра, а за гостите – Петко Петков, играл за последно в Кипър.

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки