КОШМАР ЗА РЕАЛ: Загуба от Леванте и травма на Азар преди най-важните мачове (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона остана лидер преди „Ел Класико“ след гол в края на капитана Моралес

КОШМАР ЗА РЕАЛ: Загуба от Леванте и травма на Азар преди най-важните мачове (ВИДЕО+СНИМКИ)

В същински кошмар за всички, които обичат Реал Мадрид се превърна визитата на Леванте от XXV кръг на „Ла Лига“.

Домакините стигнаха до сензационна победа с 1:0, а травма в мача получи възстановеният наскоро Еден Азар.

Белгийската звезда на „Белия балет“ напусна накуцвайки след почивката и то точно преди срещите с Манчестър Сити в Шампионска лига и с големия съперник в първенството Барселона.

Освен това, загубата означава, че Реал ще започне като втори в класирането предстоящото „Ел Класико“, изоставайки с две точки от шампионите.

Двубоят в събота вечер на "Сиутат де Валенсия" започна с минута мълчание в памет на починал наскоро ръководител в клуба на домакините, а веднага след първия съдийски сигнал гостите се хвърлиха в атака.

В седмата минута Дани Карвахал изведе Карим Бензема и той стреля от малък ъгъл, но не затрудни вратаря.

Почти веднага след това стражът на Леванте улови и слаб изстрел на Еден Азар, който преди това демонстрира техника в пеналта.

В 11-ата минута пък Иско изведе сам срещу вратаря Карим Бензема, но французинът отново не успя да порази целта, а малко по-късно и Лука Модрич пропусна.

В 16-ата минута вратарят Айтор сгреши при боксиране и прати топката към Каземиро, чийто параболичен удар с глава обаче премина на сантиметри от гредата.

Домакините отговориха с контраатака, при която Рафаел Варан се намеси решително, а до почивката Реал диктуваше събитията на терена, но не стигна до гол.

Скоро след паузата Хосе Кампаня игра с ръка в наказателното поле и гостите поискаха дузпа, но арбитърът не отсъди такава.

После Енис Барди от Леванте бе близо до попадение след мощен изстрел, но нямаше шанс, а в 53-ата минута Еден Азар остана сам срещу вратаря, ала не можа да стреля добре.

Стигна се до корнер, след който Каземиро насочи топката към ръката на Кампаня, ала претенциите за дузпа отново не бяха уважени.

В 60-ата минута Леванте направи чудесна контраатака, но не я завърши по най-добрия начин, а шест по-късно домакините не се възползваха от грешка на Марсело в наказателното поле.

Първата лоша новина за Реал в срещата дойде в 68-ата минута, когато Еден Азар напусна принудително контузен. Междувременно Бензема пропусна отлична възможност.

Втората неприятна вест за гостите поднесе капитанът на домакините Хосе Луис Моралес.

32-годишният испанец вкара страхотен гол, засичайки топката от въздуха в 79-ата минута, но за попадението вина носи и Тибо Куртоа, защото ударът бе в близкия му ъгъл и той можеше да се намеси по-добре.

Така или иначе обаче Леванте ликува и изпрати с аплодисменти заменения скоро след това Моралес, а освен това стигна до една от най-паметните победи в историята си.

Леванте – Реал Мадрид 1:0
1:0 Хосе Луис Моралес 79

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВАНТЕ: Айтор, Тоньо, Роже, Барди, Моралес, Постиго, Вукчевич, Бруно, Мирамон, Майорал, Кампаня;

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос, Иско, Азар, Бензема;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки