Сити нокаутира Реал за 5 минути на "Бернабеу" (ВИДЕО)

"Гражданите" с победа с 2:1 в първия мач, испанският гранд без капитана си в реванша

Сити нокаутира Реал за 5 минути на "Бернабеу" (ВИДЕО)

Манчестър Сити спечели с 2:1 гостуването си на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" в първия 1/8-финал от Шампионска лига. Домакините откриха резултата след един час игра чрез Иско, но в 78-ата Габриел Жезус изравни. в 82-ата Карвахал направи дузпа, а секунди след това Де Бройне бе точен от бялата точка. Малко преди края на двубоя Серхио Рамос извърши нарушение на самата граница на наказателното поле и получи директен червен картон. Така Зинедин Зидан няма да може да разчита на капитана си за реванша на "Етихад" на 17 март.

Срещата започна добре за „гражданите“, които още преди да измине минута притесниха отбраната на Реал, а опасен удар на Бернардо Силва бе блокиран от Карвахал.

Много по-чисто положение гостите имаха в 20-ата минута. Де Бройне изведе добре Жерзус отляво, бразилецът успя да се освободи от Варан и нанесе силен удар, но право в Куртоа, който изби.

В 30-ата Менди центрира добре в пеналта на Сити, Бензема надскочи двама и затрудни вратаря Едерсон, който все пак успя да спаси. Винисиус влизаше на скорост, но се размина с топката и не успя да нанесе удар към опразнената врата.

В 32-ата Пеп Гуардиола вкара в игра Фернандиньо, тъй като Емерик Лапорт се контузи и нямаше как да продължи двубоя.

В добавеното време Сити бе много близо до гола. При центриране от корнер Куртоа излезе и отклони, Жезус засече от воле, топката се отби в Рамос, но Каземиро бе на голлинията и изби.

Марез имаше две добри възможности да даде преднина на гостите в началото на втората част, но така и не успя да преодолее Тибо Куртоа.

В 60-ата минута гостите направиха няколко поредни грешки при изнасянето на топката, Винисиус напредна в половината на Сити и подаде на Иско, който бе безкомпромисен при завъшрването на атаката – 1:0 за Реал Мадрид.

Попадението даде импулс в играта на „кралския клуб“, но вместо да стигнат до второ попадение, домакините допуснаха изравняване в 78-ата. Де Бройне центрира отляво, Габриел Жезус засече с глава и върна гостите в битката. Испанците имаха претенции за нарушение в атака на Жезус, но такова не бе маркирано след проверка с ВАР.

Шокът стана пълен за Реал в 82-ата. Карвахал закъсня при опит да изчисти с шпагат от краката на Стърлинг, при което футболистът на Сити падна в пеналта и реферът отсъди дузпа. Минута по-късно Де Бройне бе точен от бялата точка, правейки обрата пълен.

Каземиро направи грешка в 86-ата, връщайки назад топка, Жезус открадна и влизаше опасно към вратата на Реал, когато Рамос го фаулира на границата на наказателното поле, заради което получи директен червен картон и ще пропусне реванша в Англия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки