ДРАМА В ЛОНДОН: Олимпиакос отстрани Арсенал с гол в 119-ата минута (ВИДЕО)

„Топчиите“ отпаднаха от Лига Европа след продължения и домакинска загуба с 1:2

ДРАМА В ЛОНДОН: Олимпиакос отстрани Арсенал с гол в 119-ата минута (ВИДЕО)

Олимпиакос изненадващо отстрани Арсенал от Лига Европа и се класира за осминафиналите на турнира.

Гърците спечелиха с 2:1 на “Емиратс” с гол на Ел Араби в 119-ата минута.

Така с общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен тимът на Педро Мартинс продължава напред.

Папе Сисе откри за гостите в 53-ата минута. След 90 минути игра резултатът бе 0:1, което означаваше продължения.

Пиер-Емерик Обамеянг изравни в 113-ата минута и лондончани вече виждаха класиране, но минута преди края на продълженията Ел Араби разплака “артилеристите”.

В заключителните секунди Обамеянг направи голям пропуск в ситуация, в която можеше да класира тима си напред.

Арсенал имаше предимство през първото полувреме, а Лаказет бе сред най-активните. Головите положения обаче бяха рядкост. Олимпиакос успяваше като цяло да се справи в защита и чакаше своя шанс.

Лондончани се примириха с това, че търпеливо трябва да изграждат атаките си. На пръв поглед атомното нападение в лицето на Пепе, Обамеянг и Лаказет не създаваше толкова проблеми на защитата на съперника.

В 37-ата минута гърците можеха да поведат. Камара напредна отляво, като пред него се откри пространство. Той навлезе в наказателното поле, но избра да стреля вместо да търси подаване и топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Лазакет прати топката в мрежата след подаване на Сака, но попадението бе отменено поради засада.

В началото на второто полувреме безидейната игра и неориентираната защита на Арсенал се отрази и на резултата. В 53-ата минута Олимпиакос поведе, след Папе Сисе бе оставен напълно непокрит след ъглов удар. Защитникът дори не скочи, а просто насочи с глава топката към мрежата. Малко по-късно гърците можеха да нанесат още по-тежък удар на отбора на Артета. Хубав удар на Цимикас накара Лено да прави великолепно спасяване.

Лондончани, които нямат загуба от началото на годината, владееха топката в големи периоди, но не правеха нещо съществено с нея. Те натиснаха в един период и все пак можеха да стигнат до гол. Хубав удар на Пепе бе отразен от Хосе Са. Мустафи върна топката в опасна зона и Лаказет направи голям пропуск. Малко по-късно отново французинът стреля и отново неточно. Торейра също пробва изстрел от дистанция, но той не затрудни вратаря на гостите.

Лондончани така и не стигнаха до гол и се стигна до продължения. “Артилеристите” продължаваха с неуспешните си опити в атака, а съперникът им рядко стигаше до вратата на Лено, но когато го правеше, бе далеч по-опасен. Малко преди края на първото продължение гърците получиха шанс да решат всичко, но Гаспар стреля над вратата. В 108-ата минута вратарят на домакините отново имаше късмет, след като удар на Масурас отиде в гредата.

Феновете на Арсенал въздъхнаха с облекчение в 113-ата минута, когато блестящо изпълнение на Обамеянг наклони везните в полза на тима на Микел Артета. Центриране на Йозил бе отклонено от бранител на гостите и голмайсторът на “топчиите” стреля от въздуха, като със странична ножица заби топката в мрежата.

Радостта на домакините обаче бе кратка, защото в 119-ата минута те бяха шокирани от победен гол на Ел Араби, който доведе то тяхното отпадане от европейската сцена за този сезон.

Олимпиакос от своя страна продължава напред и очаква жребия за осминафиналите в петък.

Арсенал – Олимпиакос 1:2 (общ резултат 2:2)
0:1 Сисе (53)
1:1 Обамеянг (113)
1:2 Ел Араби (119)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки