Дунав и Ботев Враца останаха на дъното след безлично реми в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата отбора си размениха по една греда, но с това се изчерпа всичко интересно

Дунав и Ботев Враца останаха на дъното след безлично реми в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

В първия мач от съботната програма на efbet Лига Дунав (Русе) и Ботев (Враца) не впечатлиха и завършиха наравно 0:0 в двубоя помежду си.

Двата отбора имаха за цел да се раздалечат в класирането при победа на който и да е тим, но хиксът ги остави залепени с еднакви точки и почти еднаква голова разлика на 12-то и 13-то място.

Единствените интересни събития в мача бяха две греди - по една пред всяка врата.

Ботев създаде първото по-опасно положение в мача в 3-ата минута. Ангел Лясков финтира Юлиан Ненов и подаде в коридор към Доминик Янков, който потърси обратния ъгъл, но стреля покрай вратата. В 27-ата минута Атанас Зехиров получи жълт картон заради симулация.

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) опита да си спечели дузпа, но главният съдия не се поддаде и му показа картон.

В 34-ата минута Аласан Ндиайе се извиси в наказателното поле след центриране. Полузащитникът стреля с глава, но Благой Макенджиев закова топката в ръцете си. Така се стигна до 38-ата минута, когато домакините удариха гредата с първото си по-добро положение. Ненов центрира от десния фланг, а Фернандо Кавалканте засече с глава. Топката обаче срещна левия страничен стълб, след което защитник на Ботев изчисти.

В добавеното време на първата част Свилен Щерев пробва удар от далечна дистанция, който премина на сантиметри покрай гредата.

Първият по-опасен удар през второто полувреме дойде след точно час игра, когато Стефан Христов стреля от дистанция, но Христо Митов боксира.

В 68-ата минута Кавалканте не успя да засече топката след центриране отдясно на Юли Ненов. Домакините имаха претенции, че нападателят е бил съборен от защитник на Ботев, но до дузпа не се стигна. В 79-ата минута и гостите удариха гредата. Петър Атанасов подаде към Даниел Генов, а той се завъртя и стреля в долния десен ъгъл. Топката обаче се отби в страничната греда и излезе в аут.

Две минути по-късно шут на Щерев се отби в тялото на Христо Златински, след което топката премина доста опасно покрай гредата и излезе в ъглов удар. В 86-ата минута удар на Узунов от 25 метра прелетя на метри от гредата.

Стартови състави:

Дунав: Макенджиев, Николов, Колев, Димов, Ненов, Лазаров, Щерев, Фернандо Кинтела, Милчев, Митков, Христов

Ботев (Вр): Митов, Ндиайе, Лясков, Зехиров, Домовчийски, Керчев, Янков, Миланов, Ганев, Уелингтон, Златински

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки