Гришо и Надал сътвориха шоу в Атланта (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Тенисът е до време, приятелството е завинаги", каза Рафа след мача

Гришо и Надал сътвориха шоу в Атланта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рафаел Надал се наложи над Григор Димитров на демонстративен мач в Атланта в два сета -  7:5, 6:3.

Средствата от мача, който продължи 100 минути, ще отидат за фондацията на испанеца и за Националната тенис фондация на САЩ.

Макар двубоят да бе приятелски, залата "Инфинити Енерджи Арена" с капацитет 13 100 седящи места бе пълна, а привържениците аплодираха възторжено и двамата тенисисти през цялото време.

Гришо и Рафа очевидно бяха уморени от приключилия току-що турнир в Акапулко, където само преди три дни отново се изправиха един срещу друг в полуфиналите, а резултатът бе същия - победа в два сета за Надал.

Световните номер две и номер деветнадесет спечелиха по един гейм в началото на първия сет. Григор Димитров беше близо до пробив в третия гейм, но пропусна две точки за пробив и не успя.

В следващите два гейма и двамата си размениха по един пробив. При резултат 3:3 гейма, Рафаел Надал отново успя да реализира пробив, задържа го и поведе 5:3. Григор успя да изравни до 5:5, но в последните два гейма Надал беше безпощаден и първият сет завърши 7:5 за испанеца.

Вторият сет отново започна с размяна на геймове. При резултат 2:1 за Надал и 40 на нула за Григор в четвъртия гейм, българинът размени мястото си със зрител, на когото даде своята ракета, за да покаже на шега колко лесно е да се вземе точка на Надал и 2:2.

След това обаче нещата станаха сериозни. Испанската звезда спечели следващите три гейма и поведе 5:2. При 5:3 Григор Димитров отново имаше възможност за пробив, но не успя да го реализира и загуби втория сет с 6:3.

Демонстративният мач в Атланта е 15-ият поред между Григор Димитров и Рафаел Надал, като българинът има само една победа през 2016 в Пекин. След края на срещата двете звезди на световния тенис не спестиха похвалите си един за друг.

“Играта срещу Рафа ми носи само положителни емоции, дори и загубите”, каза пред публиката Григор Димитров, докато Надал подчерта, че двамата са не само колеги, но и приятели:

“Тенисът е до време, приятелството е завинаги! Благодарим на всички за поканата – това е страхотно събитие и невероятна възможност. Това е първият път, в който съм в Атланта, и съм супер щастлив“, сподели Надал.

Вчера двамата бяха домакини на благотворителна вечеря за 100 гости, от която са събрали 330 000 долара, а следващите им официални мачове ще бъдат в Индиън Уелс. Турнирът ще се проведе в периода 12 – 22 март.

Гришо почива по-малко от 24 часа преди мача със Зверев

Българинът излиза за 1/2-финала си не по-рано от 1 часа след полунощ днес

Алкарас: Григор ме накара да изглеждам като дете

Испанецът не е знаел как да отвърне на играта на Гришо

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки