Георги Петков: С тези фенове няма как Левски да фалира

"Не знам някой друг отбор да е надигравал на Герена "сините" така, както го направихме ние"

Георги Петков: С тези фенове няма как Левски да фалира

Вратарят на Славия - Георги Петков, даде интервю за Гонг няколко дни след победата на "белите" над Левски на "Герена". Той обяви, че не помни друг български отбор да е надигравал по този категоричен начин "сините" на собствения им стадион.

Стражът добави, че няма начин Левски да фалира, тъй като има много и верни фенове, като определи, че в момента единственото хубаво нещо на "Герена" е това, че феновете са плътно зад клуба и подкрепят по всякакъв начин Левски.

Ветеранът се върна във времето назад и сподели, че съжалява за жеста, който е отправил към Тодор Батков, като го отдаде на плод на емоции. Петков категорично заяви, че няма проблем с феновете на Левски, като дори преди няколко дни част от привържениците са го аплодирали на "Герена".

Петков е готов отново да облече фланелката на България, ако треньорите преценят, че може да бъде полезен.

"Продължавам да играя и най-важното е, че изпитвам удоволствие от футбола. Не се стремя да постигам рекорди. Времето ще покаже дали ще продължавам да чупя рекорди. Докога ще играя? Само да съм жив и здрав. Ако няма проблеми съм готов да помагам на Славия във всеки момент, в който клубът има нужда от мен", сподели Петков.

"От доста време не бях виждал Славия да играе по този начин и то на "Герена". Като се замисля много са малко, а не знам дали има български отбор, който така да надиграе Левски на собствения им стадион. Използвахме шансовете си и мисля, че се поздравихме със заслужен успех. Играхме освободено срещу Левски, защото при нас никой не ни е казал, че трябва да станем шампиони, да влезем в шестицата или да спечелим купата на България.

Нека минат още три мача и тогава ще правим сметки докъде може да стигнем през тази година. Както виждате при нас играят само български момчета, повечето са от школата. Стергиакис е грък, но аз не го броя, тъй като от доста враме е в Славия", добави опитният страж.

"Далеч съм от Левски, но все пак десет години съм бил там. Естествено, че се интересувам какво се случва. Имам и приятели, с които контактувам. За жалост, единственото хубаво нещо в момента е, че феновете са зад отбора и правят всичко възможно този отбор да го има. С тези фенове няма как Левски да фалира. Това е голяма публика, която винаги ще застане зад отбора.

Лошото е, че на този етап Левски не играе както трябва. Какво означава дали феновете на Левски ще ми простят? Аз с тях нямам проблеми. Дори на загрявката чух ръкопляскания от тяхна страна. Феновете разбират, че към тях нямам нищо. Съжалявам за това, което стана през 2013 година, с жеста към г-н Батков. Може би направих това заради начина, по който постъпиха с мен. Не беше редно, но това са минали неща. Така, че няма проблем. Всичко бе плод на емоции. Затова пак казвам, че съжалявам, но това е минало. Трябва да гледаме напред".

"Никой не ни е поставял за цел да се класираме в шестицата, но резултатие, които постигаме, ни задължават. В Славия няма напрежение и затова постигаме добри резултати. Загорчич е три години в клуба и е доказал, че може да работи с млади футболисти. Това качество и успехите го задържат в Славия", каза още стражът на "белите".

"С Георги Георгиев се познаваме от Левски. Когато бях на "Герена" той беше трети вратар. Той е добро момче и добър вратар. Помогнах му да дойде в Славия. Тренира сериозно и се доказа като вратар. Самият той пожела да напусне Славия, тъй като е имал разговори с Левски. Имал е договорка с г-н Стефанов при по-сериозна оферта да бъде освободен.

При нас такива проблеми нямаме. Г-н Стефанов спазва мъжката си дума и има ли договорка, не спира никого. Казвал съм го доста пъти, че ако националният отбор на България има нужда от мен, съм готов да помогна. Само да съм жив и здрав, и ако треньорите в националния тим решат, че мога да съм полезен, от моя страна няма проблем. Имаме голям шанс да се класираме, още повече, че сме домакини. Надявам се на пълен стадион и подкрепа, за да може футболистите да се чувстват добре", завърши Петков.

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки