ЕКСКЛУЗИВНО: Пуснаха сина на Божков срещу 1 милион лева гаранция

Вижте подробности от прокуратурата

ЕКСКЛУЗИВНО: Пуснаха сина на Божков срещу 1 милион лева гаранция

Синът на Васил Божков – Антон Божков, е освободен от ареста срещу солидната парична гаранция от 1 млн. лв. Специализираният наказателен съд заяви, че обвинението срещу него е много общо.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че Антон Божков е извършил престъпление, но доказателствата до момента са от данни извлечени от Търговския регистър, Имотния регистър и формирания капитал на дружеството, през което се твърди, че са изпирани пари. Няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, или да повлияе на свидетели.

Според съда няма основание за налагане на най-тежката мярка, каквато искаше прокуратурата, съобщава bTV.

Прокуратурата заяви, че разследването е още в начален етап и доказателствата са достатъчни да се вземе такава мярка. Продължават да се събират още доказателства.

Така обвиняемите около Васил Божков стават 9 души, сред които жената до него, сина му и двама бивши хазартни босове. Бизнесменът е в ОАЕ и се очаква решение на местните власти за това дали ще бъде екстардиран или не.

Арестът на сина на бизнесмена идва дни след обвинението и срещу жената до него – Елена Динева.

Срещу хазартния бос Васил Божков са повдигнати общо 11 обвинения, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп и др.

По-рано днес съд остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков и настоящ административен директор на ФК "Левски" Йоана Чолакова. Тя е обвинена като част от престъпната група, организирала е срещите им с иманяри. Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила кафета, вода и папки.

Разследването срещу Васил Божков вече постави два рекорда по размер на гаранциите само за десет дни. Общо 3 милиона лева трябва да платят за свободата си двама от обвинените.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки