Стойността на играчите на Ливърпул е нараснала до 1,1 милиарда за пет години

Това е периодът, в който отборът е воден от Юрген Клоп

Стойността на играчите на Ливърпул е нараснала до 1,1 милиарда за пет години

Стойността на футболистите в представителния тим на Ливърпул е нараснала до 1.1 милиарда лири през петте години, в които английският футболен клуб е ръководен от Юрген Клоп, твърди Ливърпул Ехо. От местната медия цитират европейския клубен индекс, който изследва движението на пазарите и стойността на футболистите.

След като стана мениджър през 2015-а година, Клоп разчисти по-голямата част от отбора и доведе набелязани от самия него футболисти, като 8 от тях играха на финала в Шампионската лига през юни. Сред тях са Садио Мане, Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Алисон Бекер, които стигнаха и до челната десетка за "Златната топка" през декември.

Трент Александър-Арнолд пък се превърна в един от най-добрите десни бекове при Клоп, а стойността на втория краен бранител Анди Робъртсън нарасна неимоверно след трансфера за 8 милиона през 2017-а.

Според европейския клубен индекс стойността на стартовата единадесеторка на Ливърпул е скочила от 312 милиона лири до 1.1 милиарда. Това е увеличение от 243 процента, а при следващия съперник на "червените" цифрите са още по-впечатляващи. Стартовите 11 на Борнемут са оценявани на 9 милиона лири през 2012-а, но след пристигането на Еди Хауи те записват скок от 3,261 процента до 308.5 милиона лири.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки