ЦСКА търси реванш пред феновете срещу Берое

"Армейците" не могат да си позволят втори пореден провал в шампионата

ЦСКА търси реванш пред феновете срещу Берое

 Преди седмица ЦСКА загуби сензационно от новака Царско село (1:2) и пропусна да излезе на второ място в класирането на efbet Лига. Поражения обаче допуснаха и конкурентите на "червените" - Левски и Локомотив (Пловдив), като по този начин разликите между трите тима се запазиха.

Днес съставът на Милош Крушчич приема Берое, който е с пълен актив от 9 точки през пролетта и като цяло е в серия от 4 поредни шампионанти победи. Димитър Димитров-Херо винаги е пределно амбициран, когато гостува на "Българска армия", но домакините не могат да си позволят още една грешна стъпка в първенството.

През есента Берое победи "червените" с 2:1 и това доведе до оставката на Люпко Петрович. Неговият наследник Милош Крушчич стабилизира отбора, но неубедителните изяви в последните седмици настроиха голяма част от привържениците срещу него. Успехът срещу Ботев (Враца) за Купата на България дойде изключително трудно и не успокои остановката. 

Сърбинът няма да може да разчита на редица титуляри, начело с Петър Занев, Раул Албентоса и Тиаго Родригес. Едвин Джеси също е по-вероятно да не попадне в стартовия състав. Ганаецът има лека контузия. В центъра на защитата ще действат Пламен Гълъбов и Валентин Антов, Кристиян Малинов и новото попълнение Върнан Анита ще са двойка дефанзивни халфове, а в атаката се очаква Ахмед Ахмедов да заеме мястото на Али Соу. Въпреки головата си суша, Евандро ще започне от първата минута, а титуляри ще са още Стефано Белтраме и Енрике Рафаел.

Кадрови проблеми не липсват и при гостите. Александър Цветков е с травма от двубоя с Локомотив (Пловдив) и няма да играе. Аалександър Василев, Карлос Охене и Йосип Томашевич също са в лазарета. В халфовата линия ще си партнират Ибрахима Конте и Иван Минчев, а до ветерана Мартин Камбуров ще играе сенегалецът Алюн Фол. Гаюс Макута ще действа най-близо до двамата нападатели.

От 53 гостувания на "Армията" в шампионатни мачове Берое има само една победа. 11 пъти заралии са стигали до равенство, а 24 пъти са губили. Головата разлика в тези мачове е 248:84 в полза на "червените". Димитър Димитров също не може да се похвали с добри резултати на стадиона в Борисовата градина. Херо е с 11 поредни шампионатни загуби срещу "армейците" като гост.

Двубоят днес е от 17:30 часа, а съдия ще е Ивайло Стоянов.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки