VAR победа за Барса, мина пред Реал Мадрид (ВИДЕО)

Каталунците слаби срещу Реал Сосиедад, но стигнаха до трите точки

VAR победа за Барса, мина пред Реал Мадрид (ВИДЕО)

 Барселона се добра до домакинска победа с 1:0 над Реал Сосиедад в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси отбеляза единствения гол от дузпа в 81-ата минута. Успехът временно качи “лос кулес” на лидерската позиция преди утрешния двубой на Реал Мадрид.

 
В 33-ата Баренечея "опъна" превъзходен пас за Порту зад гърба на защитата. Мъничко не достигна на Порту да чукне топката покрай излезлия Тер Стеген. В 36-ата Жорди хитро намери Меси в наказателното поле, но аржентинецът не овладя по най-добрия начин и топката му избяга. В 40-ата Алба намери Брейтуейт в наказателното поле, той чукна към Френки де Йонг, а той подаде към Меси. "Десетката" на Барса стреля от 15 метра встрани от вратата. Като цяло първата част беше с поделено надмощие и по-чисти ситуации за каталунците.
 
 
Втората част започна с по-активна игра на "чури урдин". В 54-ата Меси умишлено изчака по-назад при атаката на каталунците, получи от Жорди Алба пред наказателното поле, замахна и стреля покрай гредата. В 60-ата Гризман се пребори за високата топка, след което топката тупна пред Меси и той нанесе силен удар от шест метра - над гредата.
 
В 64-ата Меси и Брейтуейт разиграха, топката стигна до Ракитич, който нанесе мощен шут към близкия ъгъл - Ремиро изби в корнер. В 66-ата "лос кулес" организираха много добра атака. Меси разигра с Ракитич и Брейтуейт, след което подаде вляво за Алба. Бранителят центрира остро, но неточно към включилия се Ракитич.
 
 
В 73-ата Исак надбяга Нелсон Семедо и подаде много добра топка в наказателното поле, но великолепен шпагат на Лангле предотврати опасността. В 75-ата Мартин Йодегор изведе чудесно Исак, който заложи на силата при удара и прати кълбото покрай близката греда.
В 80-ата минута съдията получи сигнал от своите видеопомощници за съмнения за дузпа.
 
Реферът прегледа ситуацията и видя основания за дузпа. След центриране отляво, Лангле не успя да играе с топката, а Льо Норман го направи с ръка, като топката се удари близо до рамото, но все пак в ръката. Повторенията оставиха съмнения за засада на Артуро Видал, но той беше в пасивна такава. Лео Меси реализира наказателния удар и изведе Барса напред - 1:0.
В 91-ата минута Алба се стрелна напред и центрира към далечната греда за Меси. Аржентинецът не очакваше топката да стигне до него и тя му избяга при овладяването.
Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки