ПО ПЪТЯ КЪМ ДЕВЕТАТА: Лудогорец се откъсна на 9 точки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите се забавляваха срещу Дунав, изпуснаха двуцифрена победа

ПО ПЪТЯ КЪМ ДЕВЕТАТА: Лудогорец се откъсна на 9 точки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец разгроми с 5:1 гостуващия Дунав в последния двубой от 24-ия кръг на efbet Лига. Русенци поведоха след куриозен гол на Долапчиев в 5-ата след грешка на Владо Стоянов, „орлите“ вдигнаха оборотите и вкараха четири пъти до почивката. На два пъти се разписа Кешеру, а по един гол добавиха Марселиньо и Чибота. През втората част Жоржиньо оформи крайния резултат. След успеха Лудогорец вече води с 9 точки на Локомотив Пловдив и ЦСКА, а освен това има и мач по-малко.

Срещата започна отлично за „драконите“, които поведоха в 5-ата минута след огромна грешка на Владо Стоянов. Топката бе върната към вратаря, той опита да продължи към Дяков, но пасът му бе много слаб и Григор Долапчиев пресече подаването с глава, а стражът на „орлите“ не успя да стигне до кълбото преди да влезе в мрежата.



Голът обаче само амбицира домакините, които до края на полувремето стигнаха до изразителен обрат.

В 13-ата минута пресата на „орлите“ даде резултат и те изравниха. Манолев центрира отдясно, получи се разбъркване в пеналта, Кешеру и Каули не успя да се преборят за топката, Щерев обаче при опита си да овладее подаде на Чибота, който с мощен шут от десетина метра отбеляза.



Отлично подаване на Марселньо в 30-ата изведе Тауата отляво, той намери Кешеру в близост до бялата точка и румънецът стреля безпогрешно, носейки обрата в мача.

Само две по-късно преднината на Лудогорец бе увеличена. Манолев центрира в пеналта, а удар на Марселиньо бе блокиран от Петко Цанков. Атаката обаче не бе приключила и след нов пас в наказателното поле Цанков опита да върне към вратаря. Топката обаче се насочи в долния десен ъгъл и вратарят трябваше да плонжира да спаси, топката бе избита в Марселиньо, който от няколко метра нямаше как да сгреши – 3:1 за Лудогорец.



В 39-ата Кешеру се възползва от добро подаване на Чибота и вкара и втория си гол в мача, изравнявайки се с лидера в листата на голмайсторите в efbet Лига  - Димитър Илиев, като и двамата вече имат по 12 гола през сезона.



Второто полувреме мина под диктовката на „орлите“, като събитията бяха предимно пред вратата на русенци.

Тауата пробва плътен удар в 61-ата, но Гумиеро бе покрил ъгъла си.



В 80-ата минута Григоре засече с глава центриране от корнер, но прати покрай десния страничен стълб. В същата минута футболистите на Дунав направиха грешка в централната зона, това доведе до извеждащо подаване на Кешеру към Жоржиньо, който технично прати над шпагата на Гумиеро за крайното 5:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки