ПО ПЪТЯ КЪМ ДЕВЕТАТА: Лудогорец се откъсна на 9 точки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите се забавляваха срещу Дунав, изпуснаха двуцифрена победа

ПО ПЪТЯ КЪМ ДЕВЕТАТА: Лудогорец се откъсна на 9 точки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец разгроми с 5:1 гостуващия Дунав в последния двубой от 24-ия кръг на efbet Лига. Русенци поведоха след куриозен гол на Долапчиев в 5-ата след грешка на Владо Стоянов, „орлите“ вдигнаха оборотите и вкараха четири пъти до почивката. На два пъти се разписа Кешеру, а по един гол добавиха Марселиньо и Чибота. През втората част Жоржиньо оформи крайния резултат. След успеха Лудогорец вече води с 9 точки на Локомотив Пловдив и ЦСКА, а освен това има и мач по-малко.

Срещата започна отлично за „драконите“, които поведоха в 5-ата минута след огромна грешка на Владо Стоянов. Топката бе върната към вратаря, той опита да продължи към Дяков, но пасът му бе много слаб и Григор Долапчиев пресече подаването с глава, а стражът на „орлите“ не успя да стигне до кълбото преди да влезе в мрежата.



Голът обаче само амбицира домакините, които до края на полувремето стигнаха до изразителен обрат.

В 13-ата минута пресата на „орлите“ даде резултат и те изравниха. Манолев центрира отдясно, получи се разбъркване в пеналта, Кешеру и Каули не успя да се преборят за топката, Щерев обаче при опита си да овладее подаде на Чибота, който с мощен шут от десетина метра отбеляза.



Отлично подаване на Марселньо в 30-ата изведе Тауата отляво, той намери Кешеру в близост до бялата точка и румънецът стреля безпогрешно, носейки обрата в мача.

Само две по-късно преднината на Лудогорец бе увеличена. Манолев центрира в пеналта, а удар на Марселиньо бе блокиран от Петко Цанков. Атаката обаче не бе приключила и след нов пас в наказателното поле Цанков опита да върне към вратаря. Топката обаче се насочи в долния десен ъгъл и вратарят трябваше да плонжира да спаси, топката бе избита в Марселиньо, който от няколко метра нямаше как да сгреши – 3:1 за Лудогорец.



В 39-ата Кешеру се възползва от добро подаване на Чибота и вкара и втория си гол в мача, изравнявайки се с лидера в листата на голмайсторите в efbet Лига  - Димитър Илиев, като и двамата вече имат по 12 гола през сезона.



Второто полувреме мина под диктовката на „орлите“, като събитията бяха предимно пред вратата на русенци.

Тауата пробва плътен удар в 61-ата, но Гумиеро бе покрил ъгъла си.



В 80-ата минута Григоре засече с глава центриране от корнер, но прати покрай десния страничен стълб. В същата минута футболистите на Дунав направиха грешка в централната зона, това доведе до извеждащо подаване на Кешеру към Жоржиньо, който технично прати над шпагата на Гумиеро за крайното 5:1.

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки