СЕНЗАЦИЯ: Бетис удари Реал Мадрид и остави Барса на върха! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резерва шокира обърканите столичани с късен гол за 2:1

СЕНЗАЦИЯ: Бетис удари Реал Мадрид и остави Барса на върха! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бетис поднесе голямата изненада на 27-ия кръг от испанската „Ла Лига“, след като победи у дома Реал Мадрид с 2:1 и Барселона остана на върха във временното класиране.

„Белия балет“ не можа в трети пореден мач да победи своя съперник, отстъпвайки пред 51 521 зрители, а по този начин вече изостава с две точки от шампионите.

Иначе срещата започна равностойно, без чисти голови положения в началните минути. В 28-ата обаче Марк Бартра пропусна страхотен шанс, пращайки топката отблизо с глава над вратата.

В 36-ата пък Серхио Каналес намери непокрит в пеналта Набил Фекир и той отправи силен удар, който обаче бе спасен с вещина от Тибо Куртоа.

Малко по-късно Бетис откри резултата.

Това стана след разбъркване в наказателното поле на Реал Мадрид, при което гостите не успяха да изнесат топката и Фекир я отне, а след това тя стигна до Сидней и 30-годишният защитник вкара за 1:0.

В добавеното време на първата част обаче той се превърна от герой в грешник за домакините, тъй като фаулира в пеналта Марсело и столичани получиха дузпа.

Карим Бензема застана зад топката и я прати хладнокръвно в мрежата, реализирайки първия си гол от 12 мача насам и общо 14-и през сезона в „Ла Лига“.

Така почивката дойде при резултат 1:1.

Скоро след нея, в 55-ата минута, домакините осъществиха образцова контраатака, започната от Фекир и ветеранът Хоакин финтира вратаря, но после не отправи достатъчно добър удар, което даде шанс на Лука Модрич да изчисти пред голлинията.

След това на терена се появи Ферлан Менди, който замени Марсело, а не след дълго нацели напречната греда с мощен изстрел от средна дистанция.

Реал Мадрид овладя инициативата и имаше още няколко ситуации, но ги пропусна, а малко преди края получи втори гол.

Резервата Кристиан Тейо се измъкна зад гърба на защитата и хладнокръвно реализира своя дебютен гол за първенство през кампанията.

Той се оказа и победен, така че Бетис взе пълния комплект точки и вече има 33, докато Реал остана с 56 в своя актив.

Бетис – Реал Мадрид 2:1
1:0 Сидней 40
1:1 Бензема 45+3, дузпа
2:1 Кристиан Тейо 82

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Бетис: Роблес, Морено, Бартра, Сидней, Емерсон, Гонсалес, Хоакин, Куардадо, Каналес, Фекир, Морон;

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Лукас, Винисиус, Бензема;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки