КАПИТУЛАЦИЯ: Сити загуби титлата, Юнайтед с исторически дубъл в дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марсиал и Мактомини наказаха грешки на Едерсон, две победи правят Ливърпул шампион

КАПИТУЛАЦИЯ: Сити загуби титлата, Юнайтед с исторически дубъл в дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна първи дубъл за първенство над градския съперник Сити от десетилетие насам, след като спечели с 2:0 домакинството си от 29-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“, които победиха „гражданите“ с 2:1 през декември, този път се наложиха с попадения на Антони Марсиал и Скот Мактомини, като вратарят Едерсон има вина за всяко от тях. 

Марсиал се разписа и на „Етихад“, а сега го стори след поредната асистенция на привлечения тази зима Бруно Фернандеш, докато младият халф се появи като резерва и оформи крайния резултат в добавеното време на срещата с удар от 30-ина метра.


 Гостите бяха без своя капитан Кевин Де Бройне, който не успя да се възстанови от контузия, а след поражението им Ливърпул се нуждае от само две победи, за да стане шампион. 

Домакините не можеха да разчитат на голмайстора си Маркъс Рашфорд и на звездата Пол Погба, ала в състава им след травми се завърнаха капитанът Хари Магуайър и лятната покупка Арън Уан-Бисака.

„Небесносините“ започнаха по-добре срещата и в първите десетина минути имаха две отлични възможности за гол чрез топреализатора си за всички времена Серхио Агуеро.

Първо обаче Де Хеа отрази майсторски удар на аржентинеца към далечния ъгъл, а малко след това Неманя Матич покри Хари Магуайър, който бе преодолян от Кун, за да блокира изстрела на аржентинеца.

Домакините отговориха с бърза контраатака, при която Бруно Фернандеш изведе в коридор Даниел Джеймс, ала той стреля точно във вратаря и Едерсон спаси.

В 22-ата минута младокът Брендън Уилямс намери с прехвърлящ пас Антони Марсиал, който демонстрира чудесен контрол, но ударът му бе блокиран от Николас Отаменди.

Седем минути по-късно отново Марсиал се измъкна в наказателното поле, но вместо да подаде на непокрития Фернандеш, стреля право в ръцете на Едерсон.

Така се стигна до 30-ата минута, в която Юнайтед изпълни заучено един свободен удар. Фернандеш прехвърли топката зад защитата, а Марсиал я засече от воле и Едерсон не се намеси по най-добрия начин, така че тя спря в мрежата му – 1:0.

При този резултат дойде и почивката, макар че малко преди нея арбитърът Майк Дийн показа жълт картон на Фред за симулация в пеналта, а повторенията показаха, че Отаменди рита в крака халфа на Юнайтед.

Малко след паузата пък Агуеро вкара гол, който бе отменен заради засада.

Тя бе проверена с помощта на системата ВАР и потвърдена, като само няколко минути по-късно Едерсон отново не действа концентрирано при една върната към него топка и Марсиал за малко да я отнеме, но вместо това се блъсна в страничната греда.

Точно преди да изтече първия час игра наставникът на гостите Хосеп Гуардиола предприе двойна смяна – Риад Марез и Габриел Жезус замениха съответно Бернанрдо Силва и контузилия се Агуеро.

Това даде резултат, тъй като атаките на Сити станаха по-разнообразни, но Де Хеа блесна с две важни спасявания и Юнайтед продължи да има аванс в резултата. 

Той се запази до добавеното време на двубоя, когато бе удвоен от резервата Скот Мактомини.

Юношата на „червените дяволи“ се възползва от грешка на Едерсон при изнасянето на топката и от 30-ина метра я прати в опразнената врата за крайното 2:0.

След него Манчестър Юнайтед събра 45 точки и остана на три от четвъртия Челси, докато Сити остана с 57 в актива си, изоставайки на цели 25 от лидера Ливърпул. 
 

Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити 2:0
1:0 Антони Марсиал 30
2:0 Скот Мактомини 90+5

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Матич, Фред, Брендън Уилямс, Даниел Джеймс, Бруно Фернандеш, Марсиал;

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кансело, Отаменди, Фернандиньо, Зинченко, Родри, Гюндоган, Фоудън, Бернардо Силва, Стърлинг, Агуеро;
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки