Глобиха Константин Папазов с 500 лева

Вижте всички санкции след кръга в НБЛ

Глобиха Константин Папазов с 500 лева

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи поредните санкции след мачовете от първенството. Най-солено е наказанието на треньора на Левски Лукой Константин Папазов, който бе глобен с 500 лева за отсъдено техническо нарушение в срещата между “сините” и Берое, проведена на 2 март в София. Нарушението е пето за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

 
Ето и останалите санкции:
 
- Налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 лева на основание чл. 40, т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже - НБЛ" за неизправни измервателни уреди в срещата между БК "Спартак Плевен" и БК "Рилски спортист", проведена на 29.02.2020г. в гр. Плевен. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

- Налага на Тодор Тодоров, състезател от отбора на БК Спартак Плевен глоба в размер на 300 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение отсъдено в срещата между отборите на БК Спартак Плевен и БК Рилски спортист, проведена на 29.02.2020 г. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на санкцията. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

- Налага на Данило Тасич, състезател от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Левски Лукойл и БК Берое, проведена на 02.03.2020г. в гр. София. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

- Налага на Йордан Минчев, състезател от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 200 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Левски Лукойл и БК Берое, проведена на 02.03.2020 г. в гр. София. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки