ОФИЦИАЛНО: Пада последната пречка за стадиона на ЦСКА

Вижте какво съобщиха от държавното дружество "Сердика спортни имоти”

ОФИЦИАЛНО: Пада последната пречка за стадиона на ЦСКА

Във връзка с огромния обществен интерес и многобройни запитвания от страна на фенове и медии относно етапа по създаване на съвместно дружество между ПФК ЦСКА-София ЕАД и държавното дружество "Сердика спортни имоти” ЕАД предоставяме следната информация:

До края на март трябва да бъде изготвена оценката на имотите във връзка с учредяването на новото дружество “Спортни имоти Българска армия”, в съответствие с решението на Министерски съвет от 23.10.2019 г.

Забавянето не се дължи на противоречия между държавната фирма “Сердика спортни имоти” ЕАД и ПФК ЦСКА-София.

За да се спазят изискванията на закона трябваше да бъде извършена независима оценка на апортната вноска от страна на държавата, която е в компетенцията на Агенцията по вписванията.

На 26.11.2019г. "Сердика спортни имоти” ЕАД, чрез сайта на Агенция по вписванията подаде заявление по електронен път за назначаване на вещи лица, които да изготвят заключение за оценка на непарична вноска в капитала на “Спортни имоти Българска армия” – новоучредяващо се дружество.

Своевременно Агенция по вписванията издаде Акт за назначаване на вещи лица. Назначените първоначално вещи лица отказаха да приемат изготвянето на експертизата. Последваха още няколко други актове за назначаване на вещи лица, но те също отказаха.

На 17.02.2020г. беше издаден поредният Акт за назначаване на вещи лица, които този път приеха да извършат изготвянето на заключението за размера на непаричната вноска, която “Сердика спортни имоти” ЕАД ще направи в качеството си на акционер в “Спортни имоти Българска армия”. 

Те поискаха от Агенция по вписванията увеличаване на определеното им възнаграждение, а днес (10.03.2020 г.) “Сердика спортни имоти” ЕАД заплати исканото възнаграждение от вещите лица, след което очакваме изготвяне на оценката в рамките на законовия срок, като уверенията на експертите са, че това ще стане до края на настоящия месец.

Между държавната фирма и ПФК ЦСКА-София ЕАД не съществуват никакви разминавания на позициите и всичко се прави максимално бързо, за да се учреди новото дружество “Спортни имоти Българска армия”.

„СЕРДИКА СПОРТНИ ИМОТИ“ ЕАД

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки