ИЗВЪНРЕДНО: Сензационно доказателство от БФС спряло делото на Лечков

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Сензационно доказателство от БФС спряло делото на Лечков

Силен доказателствен материал е станал причина за решението на Софийския градски съд да спре делото, което води доскорошният вицепрезидент Йордан Лечков срещу БФС. Това разкриват пред Блиц източници от съдебната власт.

По време на съдебното заседание е бил предоставен запис, от който става ясно, че Лечков си прави отвод от ръководния орган на футболната централа. Думите на Лече се чуват кристално ясно и са подействали убедително на съдебния състав. Това е и причината СГС изобщо да не допусне за разглеждане производството на Лечков.

Формално героят от САЩ 94 има право да обжалва решението на първоинстанционния съд пред апелативните магистрати, но предвид недвусмисления запис на собствения му глас едва ли ще доведе до друга развръзка.

Преди делото Лечков обвини колегите си от Изпълкома в измама, твърдейки че по закон той трябва да поеме БФС, тъй като по това време е първи вицепрезидент на съюза. Неговите юристи изтъкваха, че за да не се случи това, е трябвало да входира писмен отказ, а Лечков бе категоричен, че не е правил подобно нещо и дори, че подписът му е бил фалшифициран.

Записът, обаче доказва ясно, че решението му да се оттегли от Изпълкома е доброволно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки