Футболни съдии: Браво! Случващото се в "Пирогов" е страхотно!

Народът ни е по-обединен отвсякога в тежкия момент, обявиха реферите, които се явили за доброволци

Футболни съдии: Браво! Случващото се в "Пирогов" е страхотно!

Бившите футболни съдии Пламен Божидаров и Богомил Маринов-Мечката разказаха пред БЛИЦ колко очаровани са от това, на което станали свидетели в "Пирогов" по време на извънредната ситуация заради коронавируса. След като научили, че лечебното заведение набира доброволци, които да работят като дезинфектори извън среда на контакт, двамата решили да се запишат.

 
Сутринта в понеделник Божидаров се явил в "Пирогов" и започнал да помага, изпълнявайки стриктно възложените му задачи, заедно с още десетки граждани. 
 
Когато обаче и Маринов пожелал да се включи, получил отказ от лечебното заведение. Оказало се, че кандидатите да доброволстват са страшно много и няма работа за всички.
 
"Изумени сме! Браво на всички, които се включват и доброволстват! В този тежък момент българският народ показва, че е по-обединен отвсякога. Напливът за доброволци в "Пирогов" е огромен, в другите болници също. Желаещите да помагат са страшно много. Стига се до ситуация, в която има кандидати за доброволстване, но ги връщат или ги карат да чакат, ако някой се откаже и да го заменят", разказаха Божидаров и Маринов.  
 
Други техни колеги съдии, както и спортисти, също изразяват желание да помагат, включвайки се в различни доброволчески каузи. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки