Йовов: Нищо за Левски не е коментирано в БСТ, надявам се клубът да пребъде

"Нека бъдем внимателни и да пазим нашите родители", призова бившият капитан на "сините"

Йовов: Нищо за Левски не е коментирано в БСТ, надявам се клубът да пребъде

Бившият капитан на Левски Христо Йовов даде дълго интервю за "Дарик радио", в което основната тема бе как социален човек като него успява да спазва правилата заради коронавируса. Йовов разказа любопитни подробности около това как прекарва времето със своето семейство, а и как изпълнява ангажиментите си към спортния тотализатор. От няколко седмици бившият национал е част от управителния съвет на тотализатора:

„Последните поколения не са се сблъсквали с такова нещо и не са свикнали. Доста е странно, а и не мога да излъжа, че няма притеснение с оглед на това, което се случва в целия свят. Остава надеждата да премине по-бързо и да се измисли цяр или ваксина срещу коронавируса“, бяха първите думи на Бижутера.

„Вчера си мислех, че от доста време не съм имал възможност толкова дълго да бъда до най-близките си хора. Чувствам се доста добре и се радвам да прекарваме всеки момент заедно. Вярвам, че не само аз, но и много други хора се наслаждават на момента. По стечение на обстоятелствата бяхме започнали ремонт и една от стаите е напълно празна. Там със синовете ми играем футбол. Ползваме я за футболен терен и тренираме разни неща с топка, но това не е достатъчно. Децата имат нужда от излизане, но пък се съобразяваме. В днешни дни технологиите са много напреднали и ние имаме проблем, както и доста хора в това отношение. С жена ми сега си затваряме очите за някои неща, но така времето на децата минава малко по-бързо в създалата се ситуация. Търсим им занимания, за да не мислят за излизания с приятели“, коментира Христо Йовов пред Дарик радио.

Той говори и за една от модите в последните дни сред футболните хора, а именно жонглирането с ролка тоалетна хартия. „С бивши колеги имаме обща група в социалните мрежи. Всичко тръгна от едно предложение на Стилиян Петров. Реших да пробвам и се получи, а децата снимаха и после казаха: „тате, нека го публикуваме“. Апелът е ясен. Трябва да си седим вкъщи и да спазваме хигиенни навици, а винаги е полезно да има и усмивка“.

Христо Йовов разказа как той и колегите му от спортния тотализатор работят от домовете си в тези дни: „Създали сме група във вайбър и там обсъждаме нещата. Има избран изпълнителен директор, който взема основните решения, но преценяваме, че е по-добре да ги коментираме така, а не да се събираме, защото знаем, че не е редно много хора да бъдат на едно място. Радвам се, че се занимавам с нещо ново и се надявам да оправдая доверието, което ми е гласувано. Смятам, че в спортния тотализатор има какво да се доразвива. Знаем, че трябва да се модернизират някои неща, а това е главният двигател на българския спорт. Надяваме се да го развием и да има повече ресурси за родния спорт и спортното министерство. Дано върнем тотото там, където беше в миналото“, добави Йовов.

Бившият нападател на Левски и националния тим заяви, че са взети нужните мерки за хигиена и работа, защото пунктовете на тотото продължават да работят и в момента.

Той отговори и на въпрос, който бе свързан с евентуалното сътрудничество между Спорт тото и Левски: „Мога да кажа моето виждане по темата. Ние от три седмици се занимаваме с тотализатора. Това със сигурност не е коментирано и не мога да дам параметри, какво би могло да стане. Едно е сигурно, че ще направим всичко възможно, за да популяризираме тотото. То трябва да бъде рекламирано, а дали ще е с Левски или някакъв друг спортен клуб или отбор е друг въпрос. Знаем, че Левски е една институция в България и има много последователи. По този начин хората могат много лесно да бъдат докоснати чрез футболния клуб. На този етап нищо не е коментирано от нас и това са последващи решения“.

Христо Йовов не скри, че е впечатлен от поведението на „сините“ фенове и тяхната подкрепа спрямо клуба от „Георги Аспарухов“. „Това, което се случи с вечния съперник предизвиква страха у хората, да не стане така и с Левски. Феновете на тези два отбора могат да помогнат по този начин на клубовете си. Надявам се еуфория да не премине, защото тя е факт в началото на такива моменти, когато хората даряват пари и помагат на дадена кауза. Надявам се да продължи и Левски да пребъде. Смятам, че е важно ръководството на Левски да предприеме важни стъпки. Чувам, че клубът има сериозни разходи и е добре в бъдеще да се привличат играчи с по-скромни възнаграждения, за да могат да се чистят задълженията. Не че не е важно и хубаво Левски да печели трофеи, но е по-важно клубът да оцелее и това хората трябва да го знаят. В този момент това е по-важно. Трябва да се борим клубът да оцелее. Това ако се разбере от повече хора, ще бъде и по-лесно на ръководството да е с по-развързани ръце и да се справи с тези стъпки. Всички фенове трябва да разберат, че в момента трофеите не са най-важното нещо, не че няма нужда от тях“, продължи Йовов.

„Искам да поздравя медицинските лица, които са на първа линия и с риск да се заразят помагат на болните хора. Също така и учителите, а и правителството за това, което правят. Нека бъдем внимателни и да пазим нашите родители. Наскоро прочетох, че за да спасим един човешки живот е нужно просто да си седим вкъщи, което не е трудно“, завърши Ицо Йовов.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки