Треньор в ЦСКА: Тъкмо бяхме набрали скорост и спряхме

"Паузата не се отразява добре на футболистите"

Треньор в ЦСКА: Тъкмо бяхме набрали скорост и спряхме

Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев даде специално интервю за Дарик радио, в което говори за състоянието на футболистите по време на карантината и как ще се отрази паузата върху играчите не само на "червените", а и като цяло.

"Изпълняваме заръките на щаба - стоим си вкъщи, не се срещаме с хора. Друго няма на този етап, което може да се направи", започва Динчев.

Той отговаря и на главния въпрос - как се отразява тази пауза върху футболистите. "Не им се отразява добре. Тъкмо бяхме набрали скорост и спряхме. Проблемът е, че не знаем за колко време ще е това прекъсване. Датата за рестарт може да се промени във всеки момент. Със сигурност трябва да се проведе миниподготовка. Въпросът е кога да започне това. Ако ситуацията се задържи повече, играчите ще имат индивидуални програми, с които трябва да се поддържа форма - у дома, в планината и аз не знам. Ще стане дълъг период, в който няма да тренират. То вече няма и къде да се тренира. Надявам се топлото време да помогне на вируса да изчезне. В един момент се превръщаме от професионален в любителски профил, но няма начин, всичко е затворено. Такава е ситуацията и ние трябва да се съобразим с нея", каза Динчев.

"Нормално е всеки да се страхува. Има отбори по света, които тренират. Предполагам, те срещат същите проблеми, както и ние. Когато си на терен и на работа, би трябвало да забравяш това, което те заобикаля", допълни още специалистът.

Той говори и за промяната в своята кариера - от футболист към треньор. "Аз прекратих футболната си кариера в момент, в който изпитах сполучването на Купата. Получих предложението на собственика и нямаше как да откажа. На мен лично ми се отдава тази професия. Още докато играех, завърших НСА с треньорски профил. После направих първа специализация в САЩ. Имам още няколко дипломи от Америка, а последната диплома ми е от школата на Барселона. Отделно имам и специализация за хранене. Като цяло в САЩ тази компания, която води подготовката, се нарича Ексус. Има гост лектори от цял свят. Същото беше и в Барселона. Постоянно идват лектори, треньори, няма конкретен, който да се хванем за него и да кажем, че той е постоянно там. Тези школи държат на собствената си философия", допълни треньорът.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки