Треньор в ЦСКА: Тъкмо бяхме набрали скорост и спряхме

"Паузата не се отразява добре на футболистите"

Треньор в ЦСКА: Тъкмо бяхме набрали скорост и спряхме

Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев даде специално интервю за Дарик радио, в което говори за състоянието на футболистите по време на карантината и как ще се отрази паузата върху играчите не само на "червените", а и като цяло.

"Изпълняваме заръките на щаба - стоим си вкъщи, не се срещаме с хора. Друго няма на този етап, което може да се направи", започва Динчев.

Той отговаря и на главния въпрос - как се отразява тази пауза върху футболистите. "Не им се отразява добре. Тъкмо бяхме набрали скорост и спряхме. Проблемът е, че не знаем за колко време ще е това прекъсване. Датата за рестарт може да се промени във всеки момент. Със сигурност трябва да се проведе миниподготовка. Въпросът е кога да започне това. Ако ситуацията се задържи повече, играчите ще имат индивидуални програми, с които трябва да се поддържа форма - у дома, в планината и аз не знам. Ще стане дълъг период, в който няма да тренират. То вече няма и къде да се тренира. Надявам се топлото време да помогне на вируса да изчезне. В един момент се превръщаме от професионален в любителски профил, но няма начин, всичко е затворено. Такава е ситуацията и ние трябва да се съобразим с нея", каза Динчев.

"Нормално е всеки да се страхува. Има отбори по света, които тренират. Предполагам, те срещат същите проблеми, както и ние. Когато си на терен и на работа, би трябвало да забравяш това, което те заобикаля", допълни още специалистът.

Той говори и за промяната в своята кариера - от футболист към треньор. "Аз прекратих футболната си кариера в момент, в който изпитах сполучването на Купата. Получих предложението на собственика и нямаше как да откажа. На мен лично ми се отдава тази професия. Още докато играех, завърших НСА с треньорски профил. После направих първа специализация в САЩ. Имам още няколко дипломи от Америка, а последната диплома ми е от школата на Барселона. Отделно имам и специализация за хранене. Като цяло в САЩ тази компания, която води подготовката, се нарича Ексус. Има гост лектори от цял свят. Същото беше и в Барселона. Постоянно идват лектори, треньори, няма конкретен, който да се хванем за него и да кажем, че той е постоянно там. Тези школи държат на собствената си философия", допълни треньорът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки