Балъков: Не съм убеден, че ще може да се играе до лятото

"Големи хора сме, да затворим страницата с Ивелин Попов и да му благодарим"

Балъков: Не съм убеден, че ще може да се играе до лятото

Бившият национален селекционер –  Красимир Балъков, коментира настоящата ситуация с пандемията, обхванала света, и сподели каква е обстановката в Германия, където се намира в момента.

"Както в България, така и тук работят само магазините и аптеките. Онзи ден от управлението излязоха с обръщение да сме дисциплинирани, да се спазват правилата, за да няма по-строги мерки. Но заразените в Германия са над 16 000, така че ситуацията е сериозна. Хубавото е, че живея до гората и правя кросове и разходки. Не е забранено да се излиза, стига да спазваш правилата. Да има разстояние от два-три метра от хората. Така че с това се занимавам основно – спортувам всеки ден. А вкъщи се занимавам с най-различни неща. Преглеждам си работата от предишни години, подготовки, анализирам това, което съм правил. Правя планове за в бъдеще какво евентуално може да се промени. Стремя се да използвам пълноценно времето си", заяви легендата пред "Тема Спорт".

Балъков сподели, че никой не може да предвиди какви ще са щетите върху футбола и икономиката на страната.

"Трябва да видим какви ще са тенденциите, какво ще каже държавата. Всичко се движи от Европейския съюз. В Германия взеха мерки да намалят работния ден наполовина, а 60% от заплатите да се поемат от държавата. Гледам, че и в България се дискутират подобни неща. Това е вариант да излезеш от ситуацията. Но пък никой не може да ти каже колко време ще продължи всичко това и какви ще са щетите. При всички положения няма да е както преди. По отношение на футбола – според мен този сезон ще отиде в миналото. Не съм убеден, че ще може да се играе до лятото. Ще се реши тепърва, но сега е много по-важно да се преборим с болестта, отколкото да се мисли за футбол. Нека да сме разумни хора и да пазим здравето си. Спортът сега е на втора позиция. Да се оправи всичко, а после ще мислим за спорт."

Според Балъков отлагането на баражите за Европейското може да се отрази добре на родните "трикольори".

"Това може да се окаже добре за нашия национален отбор. Например заради Десподов, който ще може да се възстанови от своята контузия и в крайна сметка да е на наше разположение. Той е много важен футболист за селекцията и един от най-големите ни млади таланти. Така че от гледна точка на това, че част от играчите ще се възстановят от своите травми, отлагането може да е плюс за националния ни тим. Това е и единственото позитивно нещо от коронавируса."

Балъков смята, че трябва да приемем решението на Ивелин Попов и да затворим страницата.

"Аз съм говорил много пъти с него, бяхме се разбрали и той беше голям мъжкар по време на моя престой. Това, което ми каза, се опита да го направи и на терена. Винаги е бил един от най-важните елементи в състава. Той си има своите причини за отказването, трябва да го уважаваме за това, което е дал на националния тим. Големи хора сме, да затворим тази страница и да му благодарим. Не е първият, който се отказва. През 1998-а и аз се отказах, но през 2000-ата отново заиграх за националния. Така че времената се менят и всичко може да се случи."

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Димитров: Този отбор има големи възможности

Победата е плод на много работа, обяви селекционерът на младежите

Героят в Полша: Не сме далеч

Марин Петков си пожела участие на Евро 2025

Илия Груев е с контузия в глезена, утре минава прегледи

Халфът на Лийдс е с травма след мача с Азербайджан

Светослав Вуцов: Трябва да сме по-уверени в качествата си

Вратарят смята, че с натрупването на умората е спаднала и концентрацията у целия отбор

Алекс Петков: Изпуснахме победата, защото не издържахме

„Не знам дали умората е причина и дали тя е изиграла чак толкова голяма роля“

Антов: Всеки от нас даде всичко от себе си

„Не успяхме да удържим успеха в края“

Филип Кръстев: Равенството е закономерно

„Всеки един от нас трябва да се развива и да става по-добър в клубния си тим“

Десподов: С малко повече опит можехме да спечелим

„И двата отбора имахме шансове да вкараме повече“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки