Павел Колев: Нямаме пари за заплати, ще е цинично да искаме компенсации от БФС

"Левски не е на позицията на ЦСКА, не знам защо ни вкарват и нас в тази история"

Павел Колев: Нямаме пари за заплати, ще е цинично да искаме компенсации от БФС

Футболистите на Левски не са получили заплати и няма да вземат такива в близките дни. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев.

"На този етап няма как да им платим, тъй като не разполагаме със средства – обясни той. – Футболистите са запознати с тази ситуация."

През миналата седмица половината от заплатите са получили служителите на клуба, тъй като техните месечни възнаграждения са ниски. Платени са и част от неотложните разходи. Шефът на Левски добави, че клубът няма никакво намерение да иска компенсации от БФС и държавата за спирането на първенството заради епидемията от коронавирус.

"Да се искат компенсации в тази ситуация е цинично – категоричен е Колев. – Нямаме абсолютно никакво намерение да го правим. Това са абсолютни глупости."

"Левски не е на позицията на ЦСКА. Не знам защо ни вкарват и нас в тази история. Единствено може да се поиска отлагане на текущите плащания на данъците към НАП. Но това не важи само за Левски, а за бизнеса като цяло."

Колев отрече появилите се информации, че клубът иска да анулира предварителния договор на сръбския вратар Зоран Попович със "сините" през зимата, като контрактът му влиза в сила от лятото.

"Въобще не е обсъждано да бъде прекратен договорът – каза Колев. – Няма как такова нещо да се случи толкова лесно. Най-малкото се дължат компенсации. Ще изчакаме да видим как ще се развият нещата с клуба и тогава ще все взимат каквито и да било решения.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки