Георги Дерменджиев: Трябва да сме готови за всичко, очакваме мача с Унгария

„Много е рано да се взимат мерки първенството да бъде прекратено“, заяви националният селекционер

Георги Дерменджиев: Трябва да сме готови за всичко, очакваме мача с Унгария

Националният селекционер Георги Дерменджиев съобщи своите планове за подготовката на тима ни за баража с Унгария в условията на кризисната ситуация.

Той разкри, че е бил напълно наясно с титулярите на тима ни, ако двубоят бе останал по предварителна програма.

Дерменджиев сподели и за разговора си с досегашния капитан Ивелин Попов, който потвърди решението си да се откаже от представителния ни отбор.

"Всеки отбор е дал индивидуална програма на своите футболисти. Няма как да се случи България да получи служебна победа. УЕФА ще вземе мерки и съобразно ситуацията и ще направи така тези мачове да ги има. Няма как да гадаем кога ще се изиграят мачовете. Това са дати съобразно обстановката, която ще бъде в Европа. Трябва да направим така, когато станат конкретни датите, играчите да бъдат в много добра форма, за можем да изиграем този мач така, както искаме ние", коментира Дерменджиев пред Спортал.

"За датата, която беше обявена (26-и март), по мое мнение играчите ни бяха на много прилично ниво. В крайна сметка ние не определяме съдбата. Важно е здравето на хората и на нашите играчи. Ще си изчакаме търпеливо, ще се съобразим и с времето, с което разполагаме за подготовка", допълни той.

"Имах добро чувство и мнение за играчите, които бяха под наблюдение. Ние излизаме да играем мача, а той е 50/50. В полезрението ми бяха играчи, които са минавали през националния отбор. Бях на 100% уверен в стартовия състав. Както те са ни разучавали, така и ние се подготвяхме за този мач. Унгария наблюдаваха контролата, която играхме с Беларус. Знаеха каква е целта на тази контрола."

"На този етап не мисля, че Ивелин Попов ще бъде разубеден. Той е едно мъжко момче. Той е дал прекалено много за националния обор, винаги се е раздавал и е бил лидер. За да реши да каже решението си пред всички, той има определено мнение по въпроса. Проведохме много сериозни и мъжки разговори, но той не може да бъде разубеден", каза Дерменджиев.

"Изключително рано е да се взимат мерки първенството да бъде прекратено. Всичко може да се случи. Трябва да бъдем готови за всичко. Може да се случи да не завърши годината. Трябва да насочим всички усилия да запазим нацията здрава. Всичко друго е в теорията на вероятностите. Трябва да сме уравновесени, търпеливи и да вземем най-правилните решения, а да не избързваме."

"Наблюдавах играчите и цялата подготовка в Турция. Имаше колебания в много отбори и играчи, но още преди това бях казал, че датите са удобни , защото играчите ще са отпочинали и ще имат стремеж за класиране. Това ми даваше повод да бъда доволен от формата. Това са мачове, които започват при равни обстоятелства. От играчите, с които комуникирам, имам уверението им, че се подготвят добре. Те чакат този момент."

"Лидерите в отбора са колективът. Ако само един играе на 99%, ние няма да успеем. България много време не е била на голям форум. Играчите разбират това нещо и мисля, че те ще дадат максимума от себе си."

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки