Звездите на Левски се отказват от 200 хил. лева

Шефовете на "сините" нямат намерение да пипат заплатите на юношите на клуба

Звездите на Левски се отказват от 200 хил. лева

 Ръководството на Левски започна да води разговори със своите звезди, на които предлага да си намалят заплатите с 50% , информира "Спортал". Изпълнителният директор Павел Колев, спортният директор на "сините" Ивайло Петков, който днес навърши 44 години, и Петър Хубчев се срещнаха с част от футболистите, а с други се чуха по телефона. На този етап българите са дали своето съгласие, както и по-голяма част от чужденците, които разбират тежката ситуация в цял свят. Разговорите на ръководителите с останалите играчи ще продължат и утре.

Както е известно, финансовата ситуация на стадион "Георги Аспарухов" е изключително трудна, след като клубът остана без генералния си спонсор през януари, а сега спряха и приходите от феновете, които с купуването на абонаментни карти, билети и артикули, както и чрез дарения, вкараха над 1,2 милиона лева в касите на клуба за по-малко от 45 дни.

След обявяването на извънредно положение в България на 13 март обаче играчите имат забрана да тренират, а първенството е спряно минимум до началото до месец май. Павел Колев, който обяви, че клубът има да изплати 50% от месечните възнаграждения на играчите си за януари, както и цялата заплата за февруари, предлага на футболистите да си намалят заплатата с 50% в периода, докато не могат да тренират пълноценно. В момента, в който ситуацията се оправи, те ще започнат да получават и официалната си заплата.

Шефовете на "сините" нямат намерение да пипат заплатите на юношите на клуба, които са с най-ниските възнаграждения в съблекалнята на "Герена". Ако всичките звезди на Левски намалят двойно заплатите си за този период, това ще бъде голяма помощ за клуба, тъй като ще бъдат спестени около 200 хиляди лева на месец.

Треньорският щаб, който не получава пари от два месеца, също ще си намали двойно заплатата в периода, докато не може да изпълнява своите задължения на 100%.

Всичко това показва голяма привързаност и съпричастност на треньори и играчи със ситуацията на "Герена", където основна цел е оцеляването, но и спечелването на Купата на България, ако пандемията премине по-леко през България и бъде подновено първенството.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки