Капитанът на Левски: Феновете показаха кой е най-подкрепяният отбор в България

"Най-малкото, което мога да кажа е благодаря", заяви Живко Миланов

Капитанът на Левски: Феновете показаха кой е най-подкрепяният отбор в България

 Капитанът на Левски Живко Миланов коментира пред "Дарик радио" ситуацията в клуба, който среща финансови затруднения и не може да разчита на постъпления от билети и артикули заради ситуацията с пандемията, която спря шампионата у нас.

„На първо място гледам да спазвам карантината и правилата, които са определени от правителството. Тренираме по веднъж на ден, но поотделно, защото не трябва да се струпват хората на едно място. Трудно е, защото близо два месеца правихме подготовка и след това дойде тази пандемия, която изненада всички. Здравето обаче е най-важно и заради това трябва да се спазват препоръките. Дано по-бързо всичко да се върне на мястото си. В момента изобщо не мисля за първенството и мачовете. Виждате какво се случва в други страни и трябва да бъдем внимателни. Иначе и на мен ми се иска още от утре да тренираме и да играем мачове, но здравето е най-важно“, каза десният защитник на „сините“ от София.

„Сега обръщаме повече внимание на семейството. Играем с децата. Вкъщи определихме една стая за футбол и спорт и там тренираме със синовете ми. Това е начинът да ги укротим в домашни условия. Така ни минава денят“, разказа за домашните си преживявания по време на пандемията Живко Миланов, чийто двама синове тренират в школата на Левски.

Бившият национал коментира и стореното от феновете на клуба в последните седмици: „Най-малкото, което мога да направя, е да им кажа благодаря. В този труден момент застанаха зад любимия отбор и показаха кой е най-подкрепяният тим в България.

Помощта е и финансова, защото хората допринасят Левски да плаща своите задължения. Не говоря за заплатите на футболистите, защото ние не ги получаваме в момента, но се плаща на учреждения и фирми, което е важно. Да, ние сме професионалисти и си имаме семейства и разходи, но знаем каква е ситуацията в клуба и се опитваме да бъдем солидарни. Нито един футболист не е правил проблеми. Ние българите го разбираме много добре, а чужденците също се опитват да влязат в положение. Аз съм бил чужденец в няколко страни, в които съм играл и когато не си получаваш възнаграждението е нормално да има напрежение. Левски е доказал през всичките години, че успява да се справи. Нека премине епидемията и вярвам, че нещата ще се наредят“, сподели капитанът на Левски.

„Поддържам контакт с изпълнителния ни директор. Точно това се разбрахме с него, че е най-важно да ни предава нещата, каквито са, а не да ни лъжат. Това и прави. Няколко пъти ни е обяснявал ситуацията каква е. В момента няма пари, а ние се опитваме да влезем в положението на клуба“, завърши Живко Миланов.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки