Ивелин Попов: Казаха ми, че на 32 съм стар за националния

"Няма да говоря лошо за никого, благодаря на всичките си треньори", заяви Попето

Ивелин Попов: Казаха ми, че на 32 съм стар за националния

 Отказалият се от участие в националния отбор на България капитан Ивелин Попов даде пространно интервю за официалния сайт на Ростов. В него той говори за това свое решение, за впечатленията си от руското първенство, защо Ростов е по-специален отбор за него, както и за съотборниците си и, разбира се, за върлуващия коронавирус, който спря спортния живот по целия свят.

"Много дълго мислех върху решението да спра и разбрах, че е необходимо. Много хора в България мислят, че е време да се даде път на младите. Някои ми гледат паспорта и казват, че 32 години вече са много за националния отбор. Аз работих с най-добрите треньори в Русия и нито един от тях не гледаше паспорта. Ако ти постигаш резултати- какво значение има? Но има хора, които мислят по друг начин. Няма проблеми, аз няма да говоря лоши неща за тях. На всички им благодаря, казва Ивелин.

Следващият въпрос е, че той е един от най-ярките български футболисти в момента и какво точно го мотивира, на което Попов отвръща: "Мотивира ме Ростов, нашите фенове и семейството ми. Имам вътрешна мотивация, която в момента ми е достатъчна. Искам да постигна възможно най-добри резултати с Ростов. Целият клуб и привържениците ни заслужават тази година да стигнем до европейските турнири. Вярвам, че ще направим всичко необходимо това да се случи. Сега психологически ни е тежко, защото не знаеш кога шампионатът ще бъде възобновен и ще може да се играе. Малък плюс за нас е това, че миналата седмица тренирахме. Знам, че по-голямата част от отборите от руската Висша лига вече две седмици са в пауза, разказва Ивелин Попов по повод ситуацията в отбора. "Когато спряха първенствата в Европа, очаквах това да стане и в Русия. Отнасям се към цялата тази ситуация с разбиране. Важното в момента е здравето на хората, а ние просто чакаме кога ще излезем на терена.

"А дали ще се доиграват първенствата, смятам, че всяка страна сама трябва да реши съобразно ситуацията. Колко са заболелите, какво е нивото на опасност за жителите. Решението трябва да се вземе съобразно това. Но ако говорим за руската Висша лига, аз искам да доиграем сезона. Но нищо не зависи от нас, ще видим как ще се развива ситуацията.

"Подобно прекъсване след три месеца зимна пауза преди това е сериозен минус за футболистите. Готвехме се за пролетта, видяхте и колко публика имаше на първите два домакински мача имаше сумарно 70 хиляди души. Не знам за мач без публика. Неотдавна гледахме Ювентус- Интер. На терена са световни звезди, а без публика имаш усещането, че играят контрола, казва още Ивелин Попов. От месец октомври 2019-а година Попов е капитан на Ростов. Въпросът е дали лентата е допълнителна отговорност и мотивация.

"Ако говорим за моята кариера, то аз съм бил капитан и в младежкия и в националния отбор на България. А също така и в клубовете, в които съм играл. За мене е огромна чест и отговортност да бъда капитан на Ростов. Това означава, че треньорският щаб и отборът ми се доверяват, а това е много висока оценка.

"За да бъдеш капитан, най-важното е да си честен и отговорен. Когато излизаш с лентата на терена, ти трябва да даваш пример с действията си. Трябва да даваш всички свои сили, за да постигне отборът резултат, да поведеш момчетата след себе си, разказва Ивелин Попов за новата си роля на терена при жълто-сините. През октомври когато празнува рождения си ден, Ивелин Попов кани целия отбор. И хората го оценяват като нещо, което не се случва много често.

"Да ви кажа честно, за първи път правя такова нещо. Никога не съм отбелязвал толкова мащабно рождения си ден. Знаете ли, когато дойдох тук, усетих, че има нещо особено в този отбор. Винаги ще го помня този рожден ден. Наистита Ростов е специален отбор за мене, разказва още софиянецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки