Григор Димитров: Съединението прави силата (ВИДЕО)

Гришо с дарение за болницата в Хасково, ще печели състезание за най-дълга брада

Григор Димитров: Съединението прави силата (ВИДЕО)
Григор Димитров се включи на живо от Калифорния в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV, а от интервюто стана ясно, че най-добрият български тенисист е направил дарение (респиратори) за болницата в родния си град Хасково.

"Очакваме тези дни с нетърпение апаратите да пристигнат в хасковската болница. Искам възможно най-бързо всичко това да отмине и да има колкото може по-малко последствия", заяви Димитров.

Той изненада с визия, тъй като за първи път се появява с брада, а на въпрос за нея разказа интересно състезание, в което участва с приятели по време на изолацията заради пандемията от коронавирус. 

"С приятели се хващаме на бас кой ще има по-дълга брада в края на извънредното положение, да се надявам, че ще спечеля. Това ще е от малките победи, като не може да се играе тенис", каза през смях Григор.

Звездата разкри също, че ще уплътни времето без тенис и с повишаване на образованието си.

"Последните някои дни гледам и искам да се запиша на онлайн курс в някои от университетите. Бизнес училището в "Харвард" винаги ми е било много интересно", каза Димитров.

На въпроса, "който вълнува всички фенки": "Имаш ли някой до себе си, има ли кой да се грижи за теб?" Григор пак отговори с усмивка:  "В момента тук сме само аз и моят треньор." От началото на тази година той работи с германеца Кристиан Гро.

"Добре съм, в момента съм в Калифорния. В пустинята сме, откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време, решихме да останем тук. Точно в такива ситуации забелязвам повече и повече какво означава тенисът за мен, то е така и за всеки тенисист. Това обаче не е най-важното сега. Единственото важно е да съхраним себе си, да бъдем позитивни. Свикнали сме с друг начин на живот, не можем да се познаем. Дори сега аз не се гледам като тенисист. Хубавото обаче е, че все пак имаме корт тук. Имаме баскетболен кош. Разхождаме се в планината. Имаме пространство, което е голям лукс в момента, но все пак гледаме да спазваме дистанция", разказа Григор.

Той добави, че сега използва ситуацията, за да хапва всеки ден от любимия си сладолед, както и чипс. Запасил се е с всичко необходимо, а веднъж на 2 седмици ходи до супермаркета. 

"Комуникирам всеки ден с родителите ми, споделяме си хубави моменти. Тези моменти те карат да погледнеш на нещата по друг начин. Тенисът е микроскопично нещо в света в момента. Но само може да гадаем кога ще се възобнови сезонът. Но в тениса имаме един голям лукс - винаги има следваща седмица, следващ турнир. Имам чувството, че още повече се сплотяваме в това време. И от това се нуждаем. Да бъдем заедно, защото не знаем докога ще продължи това", продължи Димитров.

Той призна отново, че е голям фен на бързите коли, а в Калифорния често кара на писта, както и по пътищата, където има хубави завои. 

След края на извънредното положение бившият номер 3 в света иска просто да се върне в Европа - в Монако или в България, и да събере роднините си на едно място. Но не знае кога това ще бъде възможно.

Помолен да завърши с обръщение към хората в България, той каза: "Винаги ми е харесвало "Съединението прави силата". Трябва да сме възможно най-сплотени в такива ситуации. Когато играя тенис, печеля не само аз, печели и България. Да, в момента няма тенис, но имаме себе си. Нека обичаме хората около нас, роднините и да се подкрепяме в най-тежките моменти. Ние сме много силна нация", завърши Димитров.
Пълен срив за Рубльов

Руснакът навъртя четири поредни загуби

Андреев аут от турнира в Оейраш

Французин елиминира родният тенисист

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки