Братя Домусчиеви с ново огромно дарение

Бизнесмените дават 250 000 лева на разградска болница

Братя Домусчиеви с ново огромно дарение

Собствениците на Лудогорец и фармацевтичната компания „Хювефарма“ Кирил и Георги Домусчиеви ще направят огромно дарение за МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград.

Целта е да се подпомогне местното здравно заведение в подготовката му за борбата с COVID–19, съобщи NOVA.

Бизнесмените ще дарят 250 000 лв за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура.

Допълнително се закупени 1000 теста, които се очаква да пристигнат в близко време. Като част от дарението са дигитални дистанционни термометри, 2000 броя специални защитни маски, 500 бр. защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 броя защитни очила.

Кирил и Георги Домусчиеви са едни от най-големите инвеститори в Разград. Тяхна собственост е фармацевтичният завод „Биовет“ и осемкратният шампион на България ПФК „Лудогорец“.

Жестът към болницата в Разград е част от дългосрочната им политика за социална ангажираност в района, където освен че дават препитание на над 1000 семейства, в последните десет години са инвестирали над 200 милиона лева в развитието на „Биовет“ и  десетки милиони евро в стадион „Хювефарма арена“ и ПФК „Лудогорец“.

Те подпомагат активно ученическия спорт в града и леката атлетика, както и десетки други инициативи от културния живот в Разград.

Кирил Домусчиев, който успешно пребори коронавирусът, вече дари огромно количество тестове и медикаменти за борба с пандемията.

Ръководствата на „Биовет“ и ПФК „Лудогорец“ се присъединяват към неговия призив да не се страхуваме от коронавируса, а да обединим усилия в борбата с последствията от него, както и да спазваме всички препоръки на здравните власти в България.

Нека всеки, който има възможност, да помогне на лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, за да бъдат те готови да помогнат на нуждаещите се в случай, че коронавирусът стигне и града ни.

Това е поредното голямо дарение на Кирил и Георги Домусчиеви, които преди да подпомогнат болницата в Разград, дариха пари за тестове и лекарство срещу коронавирус, което ще стигне за лечението на 250-300 човека.

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

СЛЕД ДУЗПИ: Лудогорец ликува със Суперкупата (ВИДЕО)

Двамата в мача на "Ивайло" бе голяма

Лудогорец и ЦСКА 1948 в спор за Суперкупата

Двата тима подновяват футбола у нас

Дерменджиев: Доволен съм от цялостното представяне на отбора

Треньорът на Лудогорец говори след контролата с Млада Болеслав

Лудогорец приключи контролите в Турция с равенство срещу корави чехи (ВИДЕО)

Разградчани завъртяха 1:1 срещу Млада Болеслав

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки