Капитанът на Царско село: Най-добрият вариант е сезонът да приключи при сегашното класиране

"Имаме големи шансове да играем в елита и следващия сезон"

Капитанът на Царско село: Най-добрият вариант е сезонът да приключи при сегашното класиране

Капитанът на новака в родната efbet Лига – Царско село, Реян Даскалов, заяви пред Гонг, че според него първенството няма как да бъде рестартирано и е най-добре сезонът да завърши при настоящото класиране. Дефанзивният халф сподели как запълва свободното си време в паузата на шампионата и коментира въпроса с намаляването на заплатите.

Здравей, кажи ми първо как си? Как приемаш цялата ситуация с коронавируса и положението, в което се намира светът в момента?

- Чувствам се добре, въпреки създалата се ситуация. За съжаление, животът на всеки човек се промени. Никой не може да поддържа начина си на живот, който е имал преди това, но да се надяваме, че нещата ще се възвърнат колкото се може по-скоро към нормалния си ритъм.

Къде си в момента? Как минава твоето ежедневие по време на почивката в шампионата заради извънредното положение?

- В комплекс „Царско село“ съм, заедно с приятелката си. Опитваме се да направим самоизолацията, колкото се може по-приятна. Гледам филми, чета книги - нормалните неща за всеки.

Първоначално бяхте обявили, че ще продължите тренировъчния процес на групи, но вече тренирате индивидуално. Как поддържаш форма в домашни условия?

- Правя различни тренировки вкъщи, разнообразявам, доколкото е възможно. Натоварвам всички мускулни групи, тренирам цялостно, но обръщам повече внимание на баланса.

След 24 изиграни мача Царско село е с 22 точки и се намира на 11-а позиция. Ти си неизменна част от титулярния състав, как оценяваш цялостното представяне на тима в първата му година в елита?

- Смятам, че се справяме добре за момента. Винаги има какво да се желае, но се забелязва, че последните мачове, тези от началото на втория полусезон, отборът държи едно доста добро ниво и се надявам при евентуално подновяване на сезона този ритъм да се задържи.

Т.е. смяташ, че шансовете ви за оставане в efbet Лига са големи?

- Да, абсолютно. Имаме големи шансове да играем в елита и следващия сезон. Надявам се това да се случи.

Смяташ ли, че можехте да се представите и по-добре в някои срещи и да натрупате по-добър точков актив?


- Има мачове, в които можехме да вземем точки, но късметът не беше на наша страна. Например, в мача с Дунав на „Царско село“ загубихме с 1:2, а имахме три греди и още поне десетина положения. За съжаление обаче, късметът не бе с нас.

Футболистите на вече няколко клуба от първенството съобщиха, че ще подпомогнат своите отбори, като се откажат от част от месечните си възнаграждения. Ти, като капитан на тима, какво смяташ? Обмисляли ли сте такъв вариант?


- Това е тема, която все още не сме обсъждали с момчетата. Ще бъде и трудно, защото не всички са в комплекса. Но аз лично смятам, че е правилно всички футболисти да направят подобен компромис към отбора си, докато сезонът е замразен.

Вече се обсъждат няколко варианта относно завършека на сезона, кой според теб е най-подходящият? Трябва ли да бъде доиграно първенството?

- Според мен е невъзможно първенството да бъде завършено в пълния си вид. При положение, че всеки от нас тренира индивидуално, няма как да бъдем дори на 50% от оптималната си форма. Смятам, че най-добрият вариант е сезонът да приключи при сегашното класиране, да се справим с вируса и всичко да започне отначало, защото в крайна сметка здравето е най-важно.

От Ботев Враца излязоха с официална позиция относно първенството, в която предлагат то да бъде прекратено при настоящото класиране и от следващата кампания в efbet Лига да играят 16 отбора на принципа на разменено гостуване. Носят се слухове, че други отбори също подкрепят предложението. Каква е твоята позиция?

- Да, запознат съм с предложението. Смятам, че звучи доста логично и съм съгласен с варианта им за провеждане на първенството. Мисля, че 30 мача на година са добре, като се има предвид, че има срещи и за Купата на България.

За финал, какво е посланието ти към футболните фенове в тези тежки времена?

- Бих призовал всеки човек да бъде отговорен, да пази себе си, за да опази и близките си. Нека се вслушат в указанията на властите, за да може да преминем възможно най-бързо през трудната ситуация и да спечелим този мач.

Бивш ас на Царско село подписа с новак в португалския елит

Андерсон Кордейро подсили Каза Пия

Бившият страж на Царско село Гуидо Гуериери: Искам да остана в България и да получа шанс да играя!

Той има над 150 мача в групата за Лацио в Серия "А"

Пулиезе от Царско село: Харесва ми българското първенство, искам да остана тук!

Бившият младежки национал на Швейцария е отворен за оферти

ТРАНСФЕРЕН УДАР: Царете взимат минал през Реал (Мадрид)

Халфът сега е собственост на италианския СПАЛ

Царско село взе още един италианец

19-годишният футболист ще играе под наем в българския отбор до края на сезона

Царско село привлече защитник от Серия "С"

Той ще играе при столичани под наем

Ботев размаза децата на Царско село за едно полувреме

"Канарчетата" спечелиха с 5:0

ЦСКА уреди контрола с Царско село

Минути преди началото на проверката "армейците" ще представят отбора си за пролетния полусезон

Царско село отмъква звездата на Септември (Сф)

Втородивизионният тим отказа да да пусне нападател при "царете"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки