Шави: Готов съм вече да водя Барселона

Като футболист той спечели осем пъти Ла Лига и четири пъти Шампионската лига с екипа на каталунците

Шави: Готов съм вече да водя Барселона

Легендата на Барселона Шави Ернандес вярва, че е готов да ръководи тима от Каталуния и отсече, че не може атмосферата в клуба да е токсична. Полузащитникът игра за „блаугранас” между 1998-а и 2015-а година, като за този период има повече от 700 мача.

 
По време на кариерата си в Барса той спечели осем пъти Ла Лига и четири пъти Шампионската лига. Също така бе с витална роля за спечелените две Европейски първенства за Испания (2008, 2012), както и Мондиал 2010. След Барселона Шави отиде да играе в катарския Ал Сад, след което спря кариерата си там.
 
„Вече съм наясно, че искам да се върна в Барселона и се вълнувам от това нещо. Вече ръководих отбор определено време и смятам, че има какво да дам на играчите. Искам да съм в добри отношения с тях. Видях се в проект „от нулата” и всяко решение беше мое”, каза Шави пред La Vanguardia.
 
Барселона вече предяви интереса си към бившия футболист, след като пробва да назначи Шави, след като уволни Ернесто Валверде, но тогава лично бившият играч отказа да поеме испанския клуб. „Нямам проблем с това си решение, тъй като не мога да го върна. Искам да работя с хората отново заедно, след като имам увереността. Не може атмосферата в клуба да е токсична”, каза още Ернандес.
 
Освен това, Шави отличи почти целия отбор на Барселона сега. „Жорди Алба е най-добрият ляв бек в света, най-добрият защитник – Жерар Пике, вратар – Марк-Андре Тер Стеген, а Лео Меси е най-добрият футболист в света. Френки Де Йонг и Артур са играчи, които ще печелят много в следващите години. Не знам дали Неймар би паснал на отбора, но е ясно, че ще бъде голям трансфер, ако стане. Не се нуждае клубът от много нови играчи. Може би само Джейдън Санчо и Серж Гнабри”, завърши той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки