Николай Жейнов: Стилиян Петров е обединяваща фигура

"Нямам футболист, който да е отказал да си намали заплатата в Левски"

Николай Жейнов: Стилиян Петров е обединяваща фигура

Стилиян Петров е обединяваща фигура, важно е всички, които са под президента да са опитни, авторитетни, хубаво е и да бъдат спортни личности, коментира футболният агент Николай Жейнов по повод избора за нов президент на БФС и евентаулната кандидатура на бившия капитан на националите. 

 
"Четейки устава ще е много трудно външен човек да спечели. Това е събирателна фигура, важен е екипът, Изпълкомът, комисиите. Трябва да са доказани хора, които да вземат решения. Или се променя всичко, или си остават нещата", добави той в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. 
 
"Такава пандемия в света досега не е имало, светът е спрял, футболният бизнес в момента е замрял, очакваме да има скоро развитие и да се завърнем", коментира Жейнов.
 
"Далеч съм от мисълта, да давам съвети, трябва да има консенсус между всички клубове . БФС търси подкрепа. ФИФА и УЕФА не взимат окончателно решение, всяка седмица нещата се променят. Белгийското първенство беше прекратено, а федерацията в момента търпи критики за това", добави той.
 
"Всички федерации искат да има определяне на победител на спортно-технически принцип. И ФИФА и УЕФА искат да избегнат от това да има дела срещу тях. Вероятно има отбори, които се борят за оцеляването си, или за място в Европа", коментира още Жейнов.
 
"Бих дал предложение или мнение, да се доиграят двата оставащи кръга от редовния сезон, както и полуфиналите и финала за Купата, след това през август да се изиграят плейофите и през март да се обърне първенството. Така клубовете ще успеят да се съвземат, преминаването към тази система ще ни даде предимство, тъй като в европейските клубни турнири ще сме готови. Няма да има и оправдания за заледени терени. Завършването на първенството в края на ноември ще даде възможност през декември и януари да се подписват договори с играчи за 10 месеца. Лично за мен това е вариант, но клубовете да кажат мнението си", добави футболният агент.
 
"Когато Витоша Бистрица се спаси с един мач, гледайки формата, имаше хора, които казаха, че това е несправедливо, но преди старта на шампионата са подписали тези условия на първенството".
 
"Трансферният период е най-малкото, което може да притесни футболните хора, говорим си с колеги да се предложи да се удължи трансферния период, но това още не е решено. Клубовете имат голямо право да искат играчите да намалят заплатите си, в Испания имат 2 или 3 клуба с положително салдо. Малко са тези, които могат да се справят със загубите в момента. Трябва консенсус между клуб и играч. Всеки един футболист има различна история, това е въпрос на морален акт. На между клуб, играчи, мениджъри. Всички отбори имат проблеми, това е нормално по време на тази пандемия, всички са засегнати, но трябва да си помогнем, за да излезем от ситуацията", добави още той.
 
"Нямам футболист, който да е отказал да си намали заплатата в Левски, там имам един играч - Ивайло Найденов".
 
"Явно Павел Колев не разбра какво съм искал да кажа, нормално е да си изкажа мнението. Ще изчакам диспута с него", отговори Жейнов на въпрос защо се стигна до спора с изпълнителния директол на "сините".
 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки