Курьор: Българите са много силни

Нападателят на Черно море даде интервю, в което сподели ситуацията с вируса в България

Курьор: Българите са много силни

 Нападателят на Черно море Матиас Курьор даде интервю пред сайта karaibes-sports.соm, в което говори за кризата с коронавируса. "Футболът ми липсва, ситуацията е малко сложна, но иначе съм добре. Възползвам се от времето, за да правя други неща. Вече 2-3 седмици сме затворени. В началото тренирахме на всеки два дни, викаха ни на групи по двама-трима играчи.

Правехме физически упражения. От неделя (б.р. - 5 април) обаче ни пуснаха във ваканция. Казаха, че българското първенство няма да започне преди края на май. Можех да се прибера при семейството, но заради коронавируса реших да остана във Варна. Не исках да рискувам здравето на моите близки, защото може да съм заразен, без да знам".

Нападателят от Мартиника, който наскоро навърши 32 години, разказа също за кариерата си в България: "Преди това съм бил във Франция и Испания, но Черно море е първият ми елитен отбор, в който съм играл. Малцина знаят, че българите са много силни, хората ме уважават. Освен това, на терена нещата се развиха добре, имах шанс да спечепя Купата на България. Това бе нещо напълно ново за мен".

В последните години Курьор мина през бивши съветски републики като Грузия и Казахстан. "В Динамо Тбилиси останах само три месеца. В Казахстан пък видях богата държава, но бедни хора. Странното е, че взимах висока заплата, но базата на клуба (Кайсар) бе много зле. Тактически са много изостанали, затова взимат все повече треньори от чужбина", разказва Курьор.

Преди да се върне в Черно море в началото на 2020-а, Матиас мина и през Южна Корея. За престоя си там той признава, че е впечатлен от стадионите, базите и парите, но за сметка на това се е работило прекалено много. Играчите са прекарвали почти целия си ден в клуба, наблягали са на безкрайните тактически упражнения.

"Можех да остана в Азия, но ми предложиха договор само за 6 месеца. На 32 години съм, затова целта ми е да подписвам по-дълги контракти. В Черно море съм за година и половина. Познавам клуба, тук ме обичат много", завършва Курьор.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки