Кубрат Пулев: Мачът с Джошуа няма как да пропадне

"Новата дата 25 юли не е сигурна", заяви българинът

Кубрат Пулев: Мачът с Джошуа няма как да пропадне

Българският претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев призна, че и новата дата за мача му със световния шампион Антъни Джошуа - 25 юли, не е сигурна, заради кризата с коронавируса. Кобрата трябваше да се изправи срещу Ей Джей в Лондон на 20 юни, но двубоят бе отложен за края на юли заради пандемията от COVID-19.

"Тренирам аварийно, по друг начин и друг режим, защото мачът го отмениха. Новата дата 25 юли не е сигурна. Всяка една такава дата в момента, виждаме положението в световен мащаб какво е, нищо не е сигурно. Дори Олимпиадата отмениха", коментира Пулев пред БНТ.

"Моето предложение към Еди Хърн е да направим мача без публика, защото хората ще са по къщите си и именно заради това един такъв мач би бил много интересен, особено сега. Очакваме техния отговор и тяхното виждане по въпроса, защото това е въпрос на договаряне", допълни българският боксьор.

В последните дни се заговори, че двубоят между Кобрата и Джошуа може да пропадне заради евентуален сблъсък на британеца с другия шампион в категорията Тайсън Фюри, но според Пулев няма такава опасност. "Мачът няма как да пропадне. Тайсън Фюри е с моя промоутър – Боб Аръм и той каза, че Фюри ще се бие с Уайлдър".

"Имам достатъчно време да го разучавам, аз смятам, че съм на топ ниво в момента, перфектните години, перфектния опит, физика, мислене, което е необходимо за тоя мач да победя. За мен ще бъде голямо удоволствие да зарадвам народа", каза още Пулев.

Той още веднъж потвърди намерението си да дари половината от своя хонорар от мача с Джошуа за борбата в България с коронавируса. "С удоволствие ще даря половината от хонорара си, аз винаги съм казвал, че парите не са най-важното за мен", заяви той. Според различни източници хонорарът на Пулев от двубоя ще бъде около 5 милиона долара.

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки