ИЗВЪНРЕДНО: Арда маха всички чужденци

Общо осем легионери си тръгват от Арда по взаимно съгласие

ИЗВЪНРЕДНО: Арда маха всички чужденци

Арда ще доиграе сезона изцяло с българи. Клубното ръководство взе решение да направи мащабна чистка, въпреки че остават 12 кръга до края на шампионата. Тимът от Кърджали се разделя поетапно с всички налични чужденци, след като първенството бе временно прекратено заради извънредното положение с коронавируса. 

 
Общо осем легионери си тръгват от Арда по взаимно съгласие. Това са Зоран Гаич, бившият играч на Ливърпул Конър Рандъл, Илиас Хасани, Дарън Сидоел, юноша на Аякс, Матеус, Роман Ховсепян, Лукас Мартинс и Елиша Сам. 
 
От изброените най-много мачове през сезона записа сърбинът Гаич, играещ като централен защитник – общо 22. Интересното е, че всички чужденци бяха привлечени още през лятото, а зимната селекция на тима на Стамен Белчев включваше само родни футболисти. 
 
Въпреки изцяло подновения състав на тима за старта на сезона в Първа лига, отборът не успя да влезе в топ 6 и два кръга преди края на редовния сезон е на 8 точки от Черно море. Въпреки това новакът има шанс за квота за Лига Европа, ако спечели битката за 7-ото място, а след това и плейофа с третия в крайното класиране. 
 
Успоредно с раздялата с основни футболисти, в Кърджали свиха максимално бюджета за заплати за април. Играчите ще вземат само 30% от възнагражденията си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки