Касано: Аз съм най-големият пропилян талант в последните години

"Най-много съжалявам, че не се възползвах от шанс да се докажа в най-големия клуб в света само на 23 години"

Касано: Аз съм най-големият пропилян талант в последните години

Антонио Касано определи себе си като най-големият пропилян талант във футбола. 37-годишният нападател имаше богата кариера, като е носил екипите на отбори от ранга на Реал Мадрид, Интер, Милан, Рома и др. То бе и национал на страната си с 39 мача и 10 гола на сметката си за Скуарда адзура. Въпреки това Касано смята, че не е успял да разкрие максимума от възможностите си и причината за това е неговият характер.

"Аз съм най-големият пропилян талант в последните години, който сам провали себе си. Все исках да променя нещо, да не тренирам, да обиждам, да споря с хората от сутрин до вечер. Опитвах да бъда "лудият гений, който нарушава правилата". Но твърде много пъти преминах чертата. Децата те променят. Ако бях станал баща на 20, щях да ги науча само лоши неща. Сега се промених, до голяма степен благодарение на съпругата ми. Много съм горд, че тя е до мен", сподели Касано за "Скай Италия".

Той призна, че най-много съжалява за пропуснатия шанс да се докаже в Реал Мадрид.

"Най-много съжалявам, че не се възползвах от шанс да се докажа в най-големия клуб в света само на 23 години. Имах за съотборници играчи като Зинедин Зидан и Роналдо, но провалих всичко. Бях привлечен за заместник на Луиш Фиго и Майкъл Оуен, но започнах да правя глупост след глупост. Капело бе назначен за треньор, а аз бях свалил 16 килограма. Вкарах два 2 гола в 3 мача, но в четвъртия той ме остави на пейката. Тогава изгубих ума си, но когато покажеш неуважение към Капело, той те зачерква. След това ми даде още един шанс, направи толкова много за мен, но аз не му се отблагодарих по никакъв начин", каза още нападателят.

След това той разказа за най-добрия период в кариерата си, докато носи екипа на Сампдория.

"Най-добрият период в кариерата ми бе в Сампдория. Пристигнах там след 18 трудни месеца в Реал и преоткрих себе си. В Генуа постигнахме нещо впечатляващо. Завършихме на 4 място в Серия "А" и стигнахме финал за Купата на Италия, без да имаме особено впечатляващ състав. Тогава се запознах със съпругата ми, така че Генуа ще остане завинаги в сърцето ми", допълни Касано.

"Преди шест месеца имах среща с президента на Сампдория Масимо Фереро. Обсъдихме някои теми, като моята идея е да стана спортен директор в клуба. Ще видим дали той е променил решението си", разкри още Антонио.

Накрая той сподели какво би правил, ако не бе станал футболист.

"Не ходех редовно на училище и не бях особено интелигентен. Но не мисля, че щях да се събера с лоша компания и да проваля живота си, защото това щеше да разстрои майка ми. Най-вероятно щях да бъда месар или да работя в супермаркет", завърши Касано.

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки