ЦСКА взима най-много от парите на УЕФА за национали

Вижте подробности

ЦСКА взима най-много от парите на УЕФА за национали

ЦСКА ще получи най-много от парите, които УЕФА отпуска на българските клубове за осигурени родни национали. Както е известно, евроцентралата реши да отпусне бонуси и компенсации в рамките на 70 милиона евро на клубове, захранвали селекциите с играчи за Лигата на нациите (2018 година) и европейските квалификации (2019 година).

 
От нея ще се възползват общо 676 клуба, а сумите за всеки от тях варират между 3200 и 630 000 евро. България ще участва на баражите и е в списък, според който тимовете, чиито футболисти са играли за национален тим, стигнал до плейофите, ще си разпределят общо 17,7 милиона евро.
 
„Тема Спорт“ направи разбивка, която сочи, че "червените" ще приберат най-много. Причината е, че футболисти на ЦСКА 24 пъти са намирали място в състава на България за Лигата на нациите и още 16 в евроквалификациите. Затова и сумата, която следва да получат, е 128 хиляди евро (40 повиквателни по 3200 евро всяка), която се равнява на 250 000 лева.
 
По този показател червените оставят зад себе си Лудогорец. Играчи на орлите са викани общо 29 пъти в този период в селекцията ни.
 
Трети е Черно море, пред Левски, Славия и Берое.
 
Интересното е, че националите бяха водени от Петър Хубчев в Лигата на нациите, който започна и евроквалификациите. След това той хвърли оставка и пое Левски, а пресявките продължи Красимир Балъков, а в крайна сметка те бяха завършени от Георги Дерменджиев.
 
В тези тежки времена Етър ще получи над 40 хиляди евро. Причината е, че Бала викаше доста играчи от бившия си тим в националния. Закъсалият Дунав също ще глътне въздух – ще получи близо 30 хиляди евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки