Ботев и Локо трябва да внесат проектите за стадионите си до 15 май

Имаме изработена ясна "пътна карта" за доизграждането на съоръженията, обяви кметът на Пловдив

Ботев и Локо трябва да внесат проектите за стадионите си до 15 май

Община Пловдив даде срок до 15 май на футболните Ботев и Локомотив да внесат окончателните си проекти за доизграждане на стадионите си, стана ясно от съобщение на кмета на града Здравко Димитров във "Фейсбук".

 
Зико взе отношение по въпроса с двете съоръжения, след като в петък бе обявено, че двата клуба не са подали пълна документация за усвояването на 37-те милиона лева, които правителството им отпусна през март.
 
От тези пари 25 милиона са за "канарчетата", а другите 12 за "смърфовете".
 
По думите на Димитров проектът на Ботев включва едва два сектора. От Локомотив пък са готови само с изграждане на трибуна "Бесика".
 
"Имаме изработена ясна "пътна карта" за доизграждането на стадионите на футболните клубове Ботев и Локомотив. Каквото зависи от нас като община ще бъде направено без забавяне на процедурите", обясни Димитров.
 
"Двата клуба имат срок до 15 май да внесат окончателните проекти, заедно с финалните количествено-стойностни сметки. След това ще бъдат обявени и обществени поръчки за избор на изпълнители.
 
"Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършвани", добавя кметът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки